לקחתי בזמנו הלוואה מבנק לכיסוי המינוס, ובשל קשיי פרנסה לא יכולתי להחזיר ונפתח נגדי תיק בהוצלפ. נעשה הסדר תשלומים אך לא עמדנו בו. במקביל בשל אי יכולתי לחיות עם בעלי באותו בית (התעללות) , עזבתי את הבית ואני מתגוררת כבר כמה חודשים אצל חברה. מסתבר שהוציאו נגדי עיקולים (רכב וחשבון בנק) והעיקר הוצא צו מאסר (בעלי קבל את הדואר אבל לא עדכן אותי בזמן) . אין לי יכולת לשלם את החוב (אנני עובדת כרגע ) והדרך היחידה היא רק על ידי מכירת הביית,וכך אני רוצה גם כדי להיפרד מבעלי ולקבל את חלקי. הבעיה שבעלי אינו משתף אתי פעולה ומתנגד למכור ומצד שני אינו עובד ובעצמו לא יכול לשלם את החוב אבל הוא מתעקש ואין עם מי לדבר. כל שאני רוצה זה לפתוח דף חדש , להיות מסוגלת לעבוד מבלי איום של מאסר ללא חובות ועם קצת כסף למחיתי. הבנתי שהדרך היחידה לממש את הדירה היא להגיש בקשה לפירוק שיתוף בדירת המגורים , אבל אני פוחדת ששיאסרו אותי לפני שבמ"ש יורה למכור את הדירה השאלה שלי היא מה עלי לעשות כדי להצליח גם למכור את הדירה מבלי להיאסר , האם להגיש בקשה לביטול המאסר, האם ליזום התיצבות בבמ"ש לחקירת יכולת שלי או משהו דומה?
שרון שלום,
עומדות בפנייך מספר דרכי פעולה וביניהן פניה להוצאה לפועל לשם הכרזה עליך כחייבת מוגבלת באמצעים ואולי אף פתיחת הליך פשיטת רגל.
כמובן שקיימת גם אפשרות לבקש פירוק שיתוף בדירה.
מאחר ויש לבחון את מצבך מכל ההיבטים שלו ולבחור את דרך הפעולה הכדאית ביותר, הייתי ממליצה לך לפנות לעורך דין המתמחה בתחום לשם התייעצות.
בהצלחה,
אראל פרץ-אוחנה, עו"ד
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: אייל אשכנזי, עו"ד 055-4532763
תודה! השאלה היא אם אני לא רוצה להיות מוגבלת באמצעים או פושטת רגל (זה יפריע לי לעבוד בעתיד במקצועי) , פשוט רוצה שיתנו לי מעין אורכה ואפשרו לי לבצע פרוק של השתוף בדירה ולמכור אותה, מבלי החשש שיבצעו נגדי את צו המאסר זה אפשרי ?
אכן, ביצוע פעולות בצורה הנכונה למול ההוצאה לפועל עשוי לסייע לך לקבל את פרק הזמן הדרוש לך.
על כך בדיוק שאלתי , מהן הפעולות אולי תוכל בטובך לפרט קצת יותר אלו פעולות אוכל לעשות, סלח לי אבל ציפיתי לתומי לקבל תשובה קצת יותר מפורטת (בנוסח התשובות שנתנו לכותבים אחרים לפני) ותודה מראש
שרון,
כפי שהסברתי בתשובותי למעלה, על מנת להציע דרך פעולה מתאימה יש לקבל ממך את מלוא הפרטים.
לצערי לא אוכל במסגרת הפורום לתת הצעה לדרך פעולה משפטית שעה שהנתונים במלואם אינם מונחים בפני.
מכל מקום, אם תרצי להגיש בקשה להוצאה לפועל בתיק תוכלי לעשות זאת באמצעות טפסי בקשת חייב ולפרט את הסיבות שבעטיין את מבקשת עיכוב הליכי מאסר והליכים אחרים.
קחי בחשבון שעל מנת לזכות בעיכוב שכזה כשהטענה היא שדרושה לך שהות זמן לביצוע הפירוק, תצטרכי להראות באיזה פעולות משפטיות כבר נקטת על מנת לממש את פירוק השיתוף בדירה.
בהצלחה,
אראל פרץ-אוחנה, עו"ד
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר