לפניי כחודשים קיבלתי הפטר חלוט לאחר 5 שנים ניגשתי להוצ"לפ בכדי לסגור את התיקים יחד עם צו ההפטר וגיליתי שניפתח לי תיק בהוצל"פ מבנק לאומי למשכנתאות יום הכינוס היה בנובמבר 2005 והתק ניפתח ב2007 וכל זאת בהיותי עושה טובה לחבר וחתמתי לו על המשכנתא שהתברר שהוא חייב שם המון כספים יחד עם עוד חבר דהיינו שני ערבים מה הדין האם אני יכול לגשת לכונס ולהכניס אותו לפשיטת הרגל החתימה הייתה בשנת 2000 והעורך דין של הבנק מכר לחבר את הדירה בשנת 2004 בהיותו כונס הנכס דרך הוצל"פ ונותר חוב ענק מה שגרם לאותו עורך דין לפתוח לי תיק יחד עם הערב השני מדובר בסכום עצום של כחצי מיליון ש"ח אני מתקיים מהבטחת הכנסה 1400 שקל איך אני יכול לשלם סכום כזה מה שגם מצבי הנפשי לא טוב ואני מוכר כסובל מפוסט טראומה 70% עם טכנים פסיכוטים ניסיונות התאבדות אישפוזים אין ספור בבתי חולים לנפש מה עלי לעשות אשמח לתשובה בתודה גל
משאלתך אינני מבין האם החוב נוצר במהלך הליך פשיטת הרגל או לאחריו במידה ותיק ההוצל"פ נפתח במהלך הליך פשיטת הרגל וקיבלת הפטר הרי שאתה מופטר גם מחוב זה. במידה ומדובר בחוב שנוצר לאחר מתן ההפטר אזי מדובר בחוב חדש שיש להתמודד עימו.
מומלץ לך לפנות לעו"ד על מנת לקבל ייעוץ וטיפול משפטי מתאים.
בהצלחה
עו"ד אגור פאליק
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: אייל אשכנזי, עו"ד 055-4532763
שניתן לי צו כינוס דהיינו בשנת 2004 שאלתי אם חוב של ערב במשכנתא נכלל במתן ההפטר כל עוד החוב נוצר ליפני מתן צו הכינוס צו הכינוס ניתן בשנת 2005 וההכרזה על פשיטת הרגל בשנת 2006 ואת ההפטר קיבלתי ב2009
אציין שהעורך הדין של הבנק פעל לאחר שאני כבר פושט רגל ורק עכשוו לאחר שנתיים גיליתי שהוא פעל בהוצל"פ מה עלי לעשות לגשת לכונס ?
חוב משכנתא ממוש באמצעות הנכס המשועבד. יתרת החוב הינה יתרת חוב רגילה ומעמד הבנק הוא של נושה רגיל לכל דבר ועניין. במידה ונפתח לך תיק מימוש על נכס שלך הרי שהנכס והמשכנתא מחוץ לתחום הליך פשיטת הרגל.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: אייל אשכנזי, עו"ד 055-4532763
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר