שלום לחברים,
הבעיה שלי התעוררה לפני שבועיים וחצי לערך, כשקיבלתי הודעה מעיריית תל אביב על חוב מים מיולי 2005 על דירה שעזבתי אותה כבר ביולי 2004. כיוון שאינני זוכר או שיש בידי איזהשהם מסמכים המעידים שעזבתי את הדירה, מבחינת העירייה אני החייב בתשלום (שדרך אגב עומד על 550 שח). מבלי להזכיר את כל הצעקות על האיחור בהודעה על החוב (יותר מ-4 שנים), הסבירו לי בעירייה שאין מה לעשות, ולמרות שלא גרתי שם, אני החייב.
דיברתי עם בעל הבית באותה תקופה, סגן ניצב במשטרת ישראל, שאמר לי ככה: אין לי שום מסמכים מהתקופה ההיא, ובאותו תאריך (יולי 2005) מכרתי את הדירה. לכן, זה שאתה התרשלת להודיע לעירייה שעזבת את הדירה לא מעניינת אותי, וגם החוב לא מעניין אותי.
אז כנראה שאני אלך איתו לבימ"ש לתביעות קטנות, כי ממש לא מתחשק לי לשלם חוב שלא שלי ולא נראה לי הגיוני שאין בישראל שום מנגנון בירור לעניין. אבל רציתי לברר את הנקודה הבאה:
משיחה עם אגף הארנונה בעיריית תל אביב, התברר לי שעד לפני שנתיים לא היה אפשרי למכור דירה ולהעביר אותה בטאבו מבלי לקבל אישור העירייה שכל חובות הארנונה והמים שולמו. אם זה נכון, סימן שמשהו מסריח כאן. אין לי מושג מה ההשלכות המשפטיות של מכירת דירה מבלי להעביר אותה בטאבו, כל שכן האם יש כאן איזה שהי רמיה לרשויות? במידה וכן, האם יש לי כלים נוספים לכפות את בעל הבית לשלם את החוב? או להיפטר מהחוב בצורה אחרת?
אשמח לתשובותכם
אתה יכול לברר עם העירייה איך ניתן אישור עירייה לטאבו אם קיים חוב מים ואז תגלה מה הסיבה והאם החוב למעשה נפרע.
כמו כן במידה ולא יהיה מנוס אלא לשלם את החוב אתה יכול לשלם לעירייה תחת מחאה ולתבוע את מי שהשכיר לך את הדירה על התשלום הנ"ל בבית המשפט לתביעות קטנות.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: אייל אשכנזי, עו"ד 055-4532763
המקרה שלי זהה למקרה של הופמן.
למרות ששיניתי את כתובתי לכתובת אחרת בתל אביב ושילמתי ארנונה בדירה זאת בעיריה טוענים שהייתי צריכה לשנות כתובת. מה שהיה לפי מיטב הבנתי שינוי כתובת בעיריה לא היה כך לפי טענת העיריה. בנוסף למרות שהם מודעים לעובדה שלא אני התגוררתי בדירה שעליה החוב במשך שנה מכיוון ששמי היה על החשבון אני צריכה לשלם אותו. ואני לתומי חשבתי שמדינת ישראל היא מדינת חוק ולא המערב הפרוע. מה האמצעים העומדים לרשותי להעביר את החוב לבעליו? גם בעלת הבית לא זוכרת מי התגורר בדירה לפני 8 שנים.
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר