פני שנים חתמתי לקרוב משפחה מקירבה ראשונה על מסמכי בעלות על חברה בע"מ כמו גם חשבונות בנק וכו' - ז"א שאני הוא הבעלים של החברה. מיותר לציין שזו הטעות הגדולה ביותר של חיי שמשפיעה עלי וכנראה גם תשפיע עלי לא יודע עד מתי. לכן שאלתי:
ולעניין:
החוב (מול בנק) היום עומד על כ-360 אלף ש"ח מחוב קרן של 240 אלף. זאת לאחר שביהמי"ש קבע שישולם קרוב לחמישים אלף כסכום ראשוני ובנוסף תשלום חודשי של 2000 ש"ח לכל אחד מאיתנו (להפתעתי, הוא גם חתם ערבות) סה"כ 4 אלף לחודש.
בהתחלה עוד שילמתי אולם הוא התחייב בפני שהו א ישלם גם את ה2000 "שלי". כמובן שהוא לא שילם. בשנה שעברה עוקל ח-ן בנק שלי, ויש כנגדי צווי מאסר בגין החוב הזה.
אינני עובד מזה 11 חודשים, אולם אני נחוש לפתור את העניין הזה ולהתחיל לחיות מחדש.
התיק בהוצל"פ מתנהל כנגדנו "ביחד ולחוד".
אין ברשותי נכסים, אין ביכולתי לפרוע את החוב, אין ברשותי רכב.מה עלי לעשות?
צו תשלומים (אני ממלא את הטפסים ברגעים אלה ממש), ברתוני לבקש את המינימום האפשרי בחוק- 150 ש"ח כנראה יוביל לחקירת יכולת (אין לי שום בעיה עם זה, אין לי שום דבר...): ומה אז? הםא הרשם יכול להחליט משהו חמור? מהן האפשרויות?
האם פשיטת רגל - בעד ונגד
מוגבל באמצעים - בעד ונגד
קראתי המון בפורום הזה ובמקומות אחרים על המשמעות של השניים אולם לא הבנתי מה הכי פחות יזיק לי.
לאור המפורט בשאלתך נראה כי אין מנוס אלא מנקיטת הליך של פשיטת רגל היות וזהו הפתרון היחיד העומד לרשותך אשר בסופו אתה יכול לקבל הפטר מחובתיך.
מומלץ לך לפנות לעו"ד על מנת לקבל ייעוץ וטיפול משפטי מתאים ולא לנקוט בהליך זה בכוחות עצמך היות והמדובר בהליך מורכב.
עו"ד אגור פאליק
מתמחה בטיפול בתיקי הוצאה לפועל ופשיטות רגל.
פרטי המשרד נמצאים באתר
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: אייל אשכנזי, עו"ד 055-4532763
נכון?
האם עדיף לי לנסות ולגייס כספים (כמה עשרות אלפי שקלים, שהרי כבר מזמן מעוקל חשבוני ובו קרוב ל-10K) שאוכל להציע שיסגרו נגדי את התיק עוד בטרם אפנה לפשיטת רגל? האם הדבר מקובל, ושוב, שהרי הבנק לא ירוויח כלום מפשטית רגל שלי, למעט סבל וטירחה שתיגרם לי
הכל תלוי ברצון של הבנק ולא בך אתה תמיד יכול לנסות.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: אייל אשכנזי, עו"ד 055-4532763
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר