בסופ"ש האחרון, קיבלתי הודעה (היחידה שהתקבלה) לפני נקיטת הליכים על חוב בסך 540 ש"ח שיש לי ל-012 בעקבות שיחות לחו"ל שהתבצעו ב8/07!!!! יצוין כי הסכום המקורי לתשלום היה בסך 88 ש"ח בלבד!!!! התקשרתי לעו"ד המטפל לברר מדוע חיכו שנתיים וחצי להודיע לי על החוב. הפקידה ציינה כי נשלחו מכתבים. בררתי את כתובת המשלוח ואכן הכתובת שיש להם מעודכנת. המכתבים מעולם(!!!!!!!!!!!!) לא התקבלו וכמובן שאם היה מתקבל ולו מכתב אחד הייתי מגיבה. כששאלתי את הפקידה אם המכתבים נשלחו בדואר רשום ואם יש לה ולו אסמכתא אחת שאכן נשלח אלי מתישהו מכתב כלשהו ממשרדם המודיע לי על החוב ו/או מחברת 012 הודיעה לי הפקידה שהמכתבים שנשלחו נשלחו בדואר רגיל וכי אין לה כל הוכחה להציג לי שהם אכן נשלחו ומתי ומצידה אני זו שצריכה להוכיח כי לא קיבלתי את המכתבים. הדבר כמובן אינו מתקבל על הדעת כי כיצד עלי להוכיח שלא קיבלתי מכתבים כאשר בפועל מעולם לא קיבלתי מכתב בנושא. מצד שני גם לעו"ד אין כל הוכחה כי הוא שלח לי מתי שהוא מכתב שמתריע על החוב והמכתב היחידי שהם"פתאום" כן יכלו למצוא אותי באותה הכתובת הוא מכתב לפני פתיחת הליכים משפטיים ולאחר שהחוב תפח ל540 ש"ח!!!! עוד הציעה לי הפקידה ב"רוב אדיבותה" לפרוס לי את החוב לתשלומים ולסגור את העניין שאם לא כן ינקטו נגדי הליכים בהוצל"פ!!! שאלתי היא:
א. האם עוה"ד היה מחוייב לשלוח אלי מכתב בדואר רשום (ולו אחד) עם רישום שאכן נשלח .
ב. האם עוה"ד יכול לפתוח כנגדי הליכים בהוצל"פ למרות שאין כל הוכחה כי פנה אלי בעבר בדרישה לתשלום החוב?
אודה לכם על יעוצכם/הכוונתכם בהקדם.
בתודה מראש.
השאלה האם נשלחו או לא נשלחו המכתבים היא שאלה שבעובדה אשר יכול לידון במסגרת ההליך המשפטי, ובמסגרתה את יכולה לטעון כנגד חיובי הריבית.
כמו כן, ניתן להגיש נגדך תביעה על החוב היות ולא עברו 7 שנים ממועד יצירת החוב (תקופת ההתיישנות). יתכן ומבחינה כלכלית כדאי לך להגיע עם 012 להסדר פשרה על מנת לחסוך לך טרחה והוצאות מיותרות, שכן את בעצמך מודה שהיה לך חוב של 88 ש"ח משנת 07.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: אייל אשכנזי, עו"ד 055-4532763
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר