אני בת 19, חיילת, היה לי משפט בו נקבע שעל אבי (ההורים גרושים) להמשיך לשלם לי מזונות. רציתי לדעת האם אני יכולה לקבל את המזונות דרך הביטוח לאומי? או שזה רק מתחת לגיל 18?
אם לא, האם הוצאות ההוצאה לפועל צריכות לבוא מכספי? שהרי אני חיילת, ונאמר לי שצריך לשלם לדוגמא על עיקול כ180 שקל? מה אני אמורה לעשות? אמרו להיות איזה הנחהה?
את יכולה לקבל מזונות או דרך ההוצל"פ או דרך המוסד לביטוח לאומי, והכל בהתאם למה שנקבע בפסק הדין.
במידה והצדדים לפסק הדין הם אביך מצד אחד ואמך מצד שני, הרי שאמך היא זו אשר צריכה לגבות עבורך את המזונות ולא את.
מומלץ לך לפנות לעו"ד על מנת לקבל ייעוץ וטיפול משפטי מתאים.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: אייל אשכנזי, עו"ד 055-4532763
בגלל שאני מעל גיל 18 המזונות מועברים אליי ולא לאימי..
ההורים שלי גרושים ואין לי קשר עם אבי.
השאלה היא האם אני יכולה לפנות לביטוח הלאומי לקבלת המזונות למרות שאני מעל גיל 18 ולקבל את המזונות אליי?
הכל תלוי במה שרשום בפסק הדין.
אם לא כתוב בפסק הדין? לאן פונים במקרה כזה? אפשר לפנות לביטוח לאומי?
ניתן לפנות או ללשכת הוצל"פ או למוסד לביטוח לאומי לא ניתן לפנות לשניהם יחדיו.
פניתי להוצאה לפועל אך הם דורשים ממני כסף להוצאות הפעולות כמו עיקול ואין באפשרותי לשלם אותן. לכן אני רוצה לפנות לביטוח לאומי.. אני יכולה? או שקודם אני אמורה לסגור תתיק בהוצאה לפועל? מה הפעולות שעליי לעשות??
תודה על המענהה!!
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר