שלום רב, שלחתי 2 מכתבים רשומים עם אישור מסירה בדואר ישראל. לצערי, לאחר בירור ארוך מאוד הובהר לי שדבר הדואר נאבד... ביקשתי החזר על דמי המשלוח ופיצוי על כך שדבר הדואר נאבד ע"פ התקנות של דואר ישראל. הם שלחו לי בולים לשליחה חוזרת במידה ואני רוצה (הם לא מוכנים לשלוח כסף) + הם טוענים שאין פיצוי על מסמכים ואם אני רוצה שאני אצרף להם חשבונית על עלות שחזור מסמכים. האם כל מה שהם עושים זה חוקי?
הם אמורים לפצות אותי, הרי הם לא יודעים מה יש בתכולת הדואר, וגם להחזיר לי את הכסף ששילמתי שלא קיבלתי את תמורתו
ערב טוב,
לא נעים כלל וכלל. אכן החוק מגביל את גובה הפיצוי לו הינך זכאי לקבל בגין האובדן ואכן הנטל עובר אליך להוכיח מה היה דבר הדואר ואת ערכו הכספי.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עורך דין חיים איציקובסקי 055-4532886
שלום עידית ותודה על המענה,
כיצד אוכל להוכיח זאת? הם גם טוענים שעבור מסמכים אני לא אמור לקבל שקל. הנ"ל אינו מצויין בתקנות באתר של דואר ישראל. ומה לגבי דמי המשלוח? הגיוני שלא רק שנפגעתי שלא מסרו את המכתב ליעד אלא גם לא קיבלתי את הכסף בחזרה על המשלוח?
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר