דרך מקום עבודתי יש ארגון חיצוני שמאגד כמה מקומות עבודה ואם חבר בארגון לומד תואר שני, יש השתתפות בשכ"ל .
הצטרפתי לארגון זה ואני מפרישה לו כל חודש דמי ארגון.
כאשר החלתי את לימודיי היה לי ותק של שנה וחודשיים, והתנאי לקבלת השתתפות, כפי שפורסם באינטרנט וכפי שהודיעו לי בשיחה טלפונית עם הארגון, היה ותק שנה.
במהלך הלימודים שלחתי מייל לוודא איך מגישים בקשה ומתי- נאמר לי בסוף שנת הלימודים לשלוח להם מסמכים והם יתנו החזר רטרו בגובה המלגה.
לפני כחודש הסתיימה שנת הלימודים, וכשבאתי לשלוח הודעה, ראיתי כי החל מאמצע שנת הלימודים שונו התנאים המפורסמים באתר- כעת צריך 3 שנות ותק!
בכל זאת שלחתי מסמכים, כי הרי אני התחלתי בנוהל ישן, ולכן האמנתי שזה לא רלוונטי אליי- אך הם התקשרו אליי ומסרו שלא אקבל מלגה בשנה הבאה או בשנה שהסתיימה.
השאלה האם ניתן כך באמצע תהליך (תואר של שנתיים) לשנות נוהל? ז"א תקף גם לאנשים שהחלו לפי נוהל קודם?
ובנוסף, בידי הנוהל הישן, שהופיע באתר שלהם (כיום הוסר לחלוטין, ללא זכר ), האם יש לפרסום שכזה תוקף משפטי כלשהו? יש למפרסם אחריות לדברים שפרסם?
שלום רב,
סוגיה מעניינת הדורשת בירור משפטי מעמיק שכן ניכרת פגיעה באינטרס ההסתמכות שלך.
ממליצה בחום לפנות בכתב אל הארגון ולתאר את השתלשלות העניינים לצרף העתק של התנאים שהיו קיימים במועד תחילת הלימודים ולדרוש את המלגה כמובטח. יש להבהיר שהסתמכת על המלגה והשינוי החד-צדדי נעשה לאחר שכבר התחלת ללמוד ולפיכך הוא אינו תקף לגביך.
אם לא פנייתך לא תתקבל ניתן לשקול פניה לערכאה שיפוטית.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו``ד יצחק כהן 055-4533113
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר