שלום לכולם,
אני נרשמתי לקורס פסיכומטרי בחברת היי קיו. בחברה אמרו לי שאני יכול לבוא להסדיר תשלום ואחריי זה אם אני מעוניין אני יכול לבטל עד 30 ימים לפני תחילת הקורס ללא כל חיוב. הם הביאו לי סיסמא ומשתמש לאתר האינטרנט והפצירו בי להיכנס לשם כמה שיותר מהר כדי להתחיל וללמוד. היום הלכתי אליהם לסניף כדי לבטל את הקורס כי החלטתי לעשות את זה בחברה אחרת והם אמרו לי שבגלל שנכנסתי לאתר שלהם אני מחוייב בתשלום של 400ש"ח! ראוי לציין ש 400 שח זה יותר מ10% מהעלות הכוללת של הקורס!! (שהיא 2750) ניסיתי להסביר למנהלת שלא השתמשתי באתר רק נכנסתי אליו כדי לוודא שהסיסמא עובדת וכל זה ולא ניצלתי את האתר בשום צורה שהיא. בתגובה היא אמרה לי שזה ממש לא משנה ואין משהו שהיא יכולה לעשות רק לחייב אותי ב400 שח מדמי הפיקדון הצבאיים שלי. זאת חוצפה לא נורמאלית איך החברות האלו עושות זילות מהכסף שחיילים הרוויחו בכבוד ולא מתביישים "לקנוס" אותי אחריי שהם הבטיחו שלא יהיה שום חיוב. הלכתי לאתר שלהם וראיתי שזה בתקנון שלהם שרשום שאם נכנסים לאתר ואחריי זה מבטלים עד 30 ימים לפני תחילת הקורס מחוייבים לשלם. אני בכל זאת קראתי קצת באינטרנט וראיתי שיש את חוק הפיקוח על מכונים פסיכומטריים שאומר שאם אני מבטל 30 ימים לפני תחילת הקורס אני לא משלם שום דבר אפילו לא שקל. אז רציתי לשאול אם יש לי משהו לעשות בנידון? או שאין לי מה לעשות ואני צריך לתת לחברה הזאת לנגוס לי מהפיקדון שהרווחתי ביושר ב3 שנים של שירות צבאי?
תודה רבה,
דוד חפר
שלום.
אם ראית בחוק, כל שעליך לעשות הוא להראות להם את החוק.
בכל מקרה גם בלי החוק אתה יכול לבטל את לימודיך.
אני מניח שהם "יצרו" את העניין של כניסה לאתר וחיוב על כך כדי למנוע מאנשים לעבור לחברה המתחרה.
אני מאמין ששיחת טלפון בה אתה מציג את החוק וסעיפיו אמור לעזור.
במידה ולא אני מציע לך לפנות לעו"ד כדי שהוא יטפל בעניין בשבילך.
בהצלחה.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עורך דין חיים איציקובסקי 055-4532886
כן אבל קיוויתי שתאמת לי אם החוק אכן חל במצב הזה. אני יודע שאני יכול לבטל את לימודיי אבל השאלה היא האם החוק מונע מהחברה לגבות ממני 400שח?
תודה רבה
לעניין ביטול חוק הפיקוח על מכונים פסיכומטריים החוק קובע את ההחזרים שיינתנו בהתאם למועד ביטול ההשתתפות:
• ביטול עד 30 ימים לפני תחילת הלימודים - אין דמי ביטול כלל.
• ביטול מתום 30 ימים לפני תחילת הלימודים ועד תחילת הקורס - דמי ביטול של עד 10% מעלות הקורס.
• ביטול עד תום שליש מהמפגשים בקורס - דמי ביטול של עד 40% מעלות הקורס.
שימו לב! אם הביטול נובע מנסיבות בלתי צפויות, לרבות בעיות בריאותיות, בעיות אישיות חריגות ובעיות משפחתיות חריגות - יהיה זכאי התלמיד להחזר התשלום על השתתפות בקורס בכל מועד.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עורך דין חיים איציקובסקי 055-4532886
דבר ראשון תודה על המענה המהיר. דבר שני אני לא מצליח לקבל תשובה ברורה וזה כנראה כי השאלה שלי לא ברורה מספיק, אז אני אחדד אותה.
המכון לא דורש ממני תשלום של 400 שח(שהוא 14.5% מהסכום הכולל של הקורס) על ביטול הקורס, מכיוון שאני ביטלתי הרבה הרבה יותר מ30 ימים מלפני תחילת הקורס. ישנה פסקה בחוק שלדעתי היא הקובעת במצבי:
(1) עד שלושים ימים לפני תחילת הלימודים בקורס – ללא דמי ביטול; ביטל תלמיד את השתתפותו בקורס כאמור, ישיב, ללא דיחוי, למכון הפסיכומטרי את החומרים שקיבל ממנו כפי שקיבל אותם מהמכון וללא שימוש; לא הוחזרו החומרים כאמור, או שנעשה בהם שימוש, ישלם התלמיד למכון את הסכום כפי שנקבע בתקנות;
בפסקה מתייחסים לעניין הספרים שכן אני החזרתי אותם מיד וללא דיחוי וללא שימוש. המכון מבקש ממני סכום של 400 ש"ח בגלל שאני נכנסתי לאתר האינטרנט שלהם למרות שהסברתי להם שלא עשיתי שום שימוש בחומר הנלמד שבאתר והם אכן יכולים לבדוק את זה אבל כנראה שהם מעדיפים 400ש"ח. אני מניח שבפסקה החלק הרלוונטי שמקשר לאתר הוא:
"לא הוחזרו החומרים כאמור, או שנעשה בהם שימוש, ישלם התלמיד למכון את הסכום כפי שנקבע בתקנות;"
לפי התקנות של היי קיו במצב כזה אני אכן אמור לשלם להם 400 ש"ח. השאלה שלי האם זה חוקי הבקשה שלהם לקנוס אותי בסכום שהוא 14.5% מהסכום הכולל של הקורס אך ורק כי נכנסתי לאתר שלהם ולמרות שלא עשיתי בו שום שימוש. האם הטענה שלי שהיא: למה להיכנס לאתר רק כדי לבדוק סיסמא משלמים 400 שח ולמשל קריאת הכריכה של הספר שקיבלתי מהם לא צריך לשלם 400 שח. האם זה הגיוני שהחברה יודעת שאם אני נכנס לאתר שלהם אני לא אוכל לבטל איתם את הקורס ללא חיוב ולמרות זאת נונתים את הסיסמא לאתר במינימום הסבר על ההשלכות?
תודה תודה ותודה!
"
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר