בעקבות המלצה כאן בפורום, פניתי במכתב התראה לחנות, אך הם טוענים שבגוף הקבלה מופיע שהחנות אינה אחראית לאיכות המוצר, אלא היצרן, כך שהם יכולים לפנות ליצרן והיצרן יספק לי את השירות לשם תיקון הרהיט שכבר תוקן פעם אחת וזו הפעם השניה בה חלק אחר ברהיט נפגע (נשבר).
לפני הגשת תביעה בבית המשפט לתביעות קטנות, אבקש לברר:
האם הערתם בגוף החשבונית כמצויין לעיל, כבילה מבחינה משפטית או שכיוון שהרהיט נרכש בחנות, מבחינתי החנות היא האחראית הבלעדית לאיכותו?
האם אני זכאית לדרוש שאיסוף הרהיט הפגום מביתי יתבצע על חשבון החנות בו נרכש?
האם אני רשאית, מבחינה חוקית לדרוש את ההחזר הכספי המלא ששולם עבור הרהיט בתוספת דמי ההובלה ששולמו על-ידי למובילים עבור הובלה בעת איסוף הרהיט מביתי כיוון שלאור התנהלותם מולי איני סומכת על יושרם והגינותם?
בתגובה להודעתי מחודש יולי, ציינת שאני רשאית לתבוע גם פיצוי בגין מוצר פגום ואובדן הנאה. מה הסכום ההגיוני והמקובל אותו עלי לדרוש כפיצוי?
תודה
שלום אורית
התשובה לכל שאלותיך היא כן. החנות אחראית למוצר שאותו היא מכרה לך ואם יש בעיה עם המוצר עליה לטפל בעניין מול הגורמים שאליהם היא מפנה אותך.
לעניין שאלתך האחרונה - הפיצוי אינו משהו מוגדר וקבוע, אלא מוערך על פי עוגמת הנפש שחווית. כמובן שהסכום אינו יכול להיות סכום של אלפי שקלים, אלא צריך להיות פרופורציונאלי ביחס לעוגמת הנפש שחווית.
במידה ואת צריכה סיוע בעניין את מוזמנת לפנות אליי.
בברכה,
עו"ד חיים איציקובסקי
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עורך דין חיים איציקובסקי 055-4532886
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר