ערב טוב
אני מנויה בחברת פלאפון במסלול מוזל אשר הסתיים לפני כחודשיים
החברה לא טרחה ליידע אותי שהמסלול הסתיים וחייבה אותי בחשבון האחרון בסכום הגבוה של מאות ש"ח פי כמה וכמה יותר מהמסלול המוזל.
האם הם היו מחוייבים להודיע לי על סיום המסלול המוזל ???
כמו כן אני טענתי שנאמר לי שהמסלול הוא ל 18 חודשים והם טוענים שזה ל 12 חודשים אך כאשר עשיתי את המסלול לפני כשנה הם לא שלחו לי אף אישור על כך.
האם הם היו מחוייבים להודיע לי על סיום המסלול המוזל ???
האם לדרוש את הכסף חזרה או לתבוע ?
שלום איה.
החוק קובע כי במקרה של עסקה למתן שירותי טלפון בסיסיים ( שיחות) נייחים וניידים, העיקרון לעיל לא חל, כלומר אין דרישה של הסכמה מפורשת ומראש של הצרכן להארכת ההתקשרות. ההתקשרות תימשך בתנאי שהחברה שלחה הודעה מוקדמת בכתב לצרכן, אלא אם הצרכן הודיע על רצונו שלא לחדש את ההתקשרות. החוק קובע כי לגבי שירותי טלפוניה בסיסיים על חברת הסלולר לשלוח הודעה מוקדמת לצרכן 60 עד 30 יום לפני תום תקופת ההתקשרות, ובה יפורטו הנתונים האלה:
• המועד לסיום העסקה או ההתחייבות.
• תנאי העסקה לאחר החידוש.
• הודעה כי ההתקשרות תימשך לאחר המועד לסיום העסקה או ההתחייבות, אלא אם הצרכן הודיע כי אינו מעוניין בחידוש ההתקשרות.
• הודעה כי זכותו של הצרכן לסיים את ההתקשרות לאחר החידוש בכל עת.
על צרכן שאינו מעוניין בחידוש ההתקשרות או שאינו מסכים עם התנאים שהוצעו לו לשלוח הודעת סירוב לחברת הסלולר. מומלץ לשלוח הודעת סירוב בכתב על מנת לתעד את הסירוב.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עורך דין חיים איציקובסקי 055-4532886
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר