שלום,
עשיתי מנוי לאתר אינטרנט למשך שלושה חודשים בעלות של 79 ש"ח לחודש.
לא שמתי לב שהיה כתוב שהמנוי מתחדש באופן אוטמטי. לאחר התשלום גם לא הגיע אלי מהאתר ההסכם שאולי היה מזכיר לי שהמנוי מתחדש באופן אוטומטי.
פתאום שמתי לב שאני ממשיכה להיות מחוייבת 3 חודשים לאחר תום המנוי שאני עשיתי. האם יש באפשרותי לעשות דבר מה בנידון,?
באתר של המועצה לצרכנות מצאתי שיצא חוק ביום 11.1.09 נכנס לתוקף תיקון לחוק הגנת הצרכן, אשר מטרתו להגביר את מודעות הצרכנים לעסקאות שהם חותמים עליהן ולהגביר את התחרות בין עוסקים. ועונה על השאלה האם בית העסק יכול לחדש באופן אוטומטי את ההתקשרות אם החידוש נקבע מפורשות בחוזה?
לא. בעסקה לתקופה קצובה, שבה הצדדים התחייבו לתקופה מסוימת, אי אפשר לחדש את ההתקשרות בתום התקופה, גם אם יש בחוזה תנאי הקובע כי ההתקשרות בין הצדדים תימשך לאחר מועד סיום העסקה או ההתחייבות. תנאי כזה בטל על פי החוק החדש.
אבל אני רוצה לקבל תשובה מוסמכת (אני לקוית למידה ולא בטוחה שהבנתי את הנאמר) האם יש ביכולתי לתבוע אותם בתביעות קטנות?
שלום חגית
את צודקת מ 100% והבנת לגמרי את הנאמר באתר.
החברה לא יכולה לחדש אוטומטית את המנוי ואף אסור לה - או במילים אחרות החברה עברה על החוק.
אני מציע לך לפנות בעצמך או באמצעות עו"ד לחברה, להודיע לנציגיה שהם עברו על החוק ולדאוג שיבטלו את המנוי, יחזירו לך את כל הכסף שנלקח ממך + פיצוי עוגמת נפש.
בברכה,
עו"ד חיים איציקובסקי
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עורך דין חיים איציקובסקי 055-4532886
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר