שלום רב,
בחודש אוקטובר (לפני כ-4 חודשים) ניגשתי לנקודת שירות של פלאפון בשדה התעופה על מנת לקחת מכשיר שאפשר לטוס עימו לחו"ל.
הנציגה במקום אמרה לי שאני יכולה לשדרג את המכשיר שלי ולשלם פחות כי לדבריה אני נמצאת בתוכנית של 400 דקות כל חודש ואני מדברת בממוצע 124 דקות כל חודש וחבל על הכסף והיא יכולה בשדרוג לזכות אותי על המכשיר הישן (על יתרת התשלומים בגין המכשיר הישן) לאחר ששמעתי טענות אלו הסכמתי לשדרג את המכשיר.
בחודש הראשון החשבון היה גבוה, לא התייחסתי כי זה היה החיוב של חו"ל ומאחר שהשארתי ילד בארץ התקשרתי הרבה.
בחודשיים האחרונים לצערי לא הרגשתי טוב (הריון קצת בעייתי) ולא בדקתי את החשבונות.
היום בדקתי את החשבונות והסתבר לי שאני משלמת פי 2 ויותר ממה שסגרתי עם הנציגה.
שוחחתי עם נציגה אחרת בפלאפון והתברר לי שאני מדברת בממוצע 395 דקות בחודש ולא 124 דקות כפי שאמרה לי הנציגה, מה שגורם לי לשלם הרבה על הדקות שחורגות מהתוכנית החדשה (216 דק' בתוכנית) ובנוסף אני משלמת על שני המכשירים גם זה שהחזרתי להם וגם על החדש.
האם אני יכולה לבטל את העסקה במצב הזה??
הרי אם היא לא היתה מעלה בפניי את נושא הדקות שיחה והביטול של החיוב של המכשיר הישן לא היה שום סיכוי שבעולם שהייתי מחליפה את המכשיר.
כל העסקה נעשתה עקב שקר של הנציגה בשדה התעופה.
מה עליי לעשות? האם אפשר לפנות לתביעות קטנות? האם הזמן שעבר עד שהתלוננתי פוגע בי?
תודה רבה
שלום רב,
ממליצה לך בשלב ראשון לדרוש מהחברה את ביטול העסקה אפילו תמורת פיצוי מסוים. יש לתאר את השתלשלות העניינים תוך שימת דגש על ההטעיה של נציגת המכירות.
במקרה של סירוב מוחלט מצדם, ניתן יהיה לשקול כדאיות צעדים אחרים תוך הצגת הסכם ההתקשרות בפני עו"ד.
לעניין פרק הזמן שעבר - מתייחסים לזמן בו גילית את ההטעיה וכפי שתארת בפניי היו לך נסיבות מדוע לא הבחנת בה במועד מוקדם יותר.
בהצלחה !
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו``ד יצחק כהן 055-4533113
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר