שלום.
ב-2010 התחלתי ללמוד עיצוב גרפי במכללת לומדה, מכללה חרדית מאושרת ע"י התמ"ת. מהחוזה שלי איתם לא קיבלתי עותק כי "זו לא המדיניות" שלהם.
התחלתי ללמוד ארבעה קורסים שהגיעו בחבילה אחת - לפי המלצתם, למדתי את כולם בשנה אחת. אבל במהלך השנה אימא שלי חלתה בסרטן והחלה לעבור טיפולים קשים, ולכן נאלצתי להתחיל לעבוד ונשרתי משלושה מהקורסים, ששנתו השנייה בוטלה מיוזמתם וקיבלתי עליה החזר.
מהמכללה אמרו לי שאין אפשרות לתת לי החזר כספי, ואוכל ללמוד את אותם קורסים ששילמתי עליהם על בסיס מקום פנוי ללא תוספת תשלום. את אחד הקורסים למדתי השנה ועברתי בהצלחה. שני הקורסים האחרים בוטלו ולא נפתחו השנה - ובמכללה לא יודעים לומר לי אם יפתחו אי פעם.
היום הלכתי לבקש לראות עותק של החוזה שלי, ונאמר לי שהוא במחסן ואין אפשרות לתת לי אותו, אבל נתנו לי עותק לא חתום של אחד החוזים שלהם - שבו היה כתוב "במקרה של ביטול ההשתתפות עד שבוע לפני פתיחת הקורס, יוחזר התשלום בניכוי דמי הרשמה. ביטול ההשתתפות לאחר מכן, או פרישה מהקורס מכל סיבה שהיא, תגרור חיוב בתשלום מלוא מחיר הקורס".
השאלה שלי היא - האם באמת אין שום דבר שאוכל לעשות כדי לקבל החזר, אפילו חלקי? בלי הכסף הזה אין לי אפשרות ללכת ולהשלים את הלימודים שלי אפילו במקום אחר.
צרי עימי קשר ואנסה לעזור לך בעניין.
בברכה,
עו"ד חיים איציקובסקי
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עורך דין חיים איציקובסקי 055-4532886
טלפון, אימייל, או בדרך אחרת?
בכל דרך שאת רוצה. אני מעדיף טלפון.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עורך דין חיים איציקובסקי 055-4532886
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר