שלום לכם,
יש לי חנות למכירת משחקי מחשב. עכשיו, בעוד שלמרבית הלקוחות המוצרים עובדים כהלכה, פעם בכמה זמן יש מקרה בו המשחק לא עובד במחשב הלקוח ממגוון סיבות, או שהמחשב חלש מדי, או שהוא מצידו לא יודע כיצד להפעילו כהלכה, או כל תקלה אחרת הקשורה בצד הלקוח. בכל מקרה, זו תמיד תהיה תקלה הקשורה בצד הלקוח ואף פעם לא תקלה במוצר המסופק עצמו.
בדרך כלל הפתרון שלי הוא להפנות את הלקוח למוקד התמיכה של המוציא לאור בחו'ל, היות ולא קיימת נציגות מקומית לאף אחת מהמוציאות לאור של המשחקים בארץ. במרבית המקרים כאן זה נגמר, אך מדי פעם יש גם מקרים שגם תמיכת היצרן לא יכולה לעזור ובמקרים אלו הלקוח בא אלי בתלונה ודורש את כספו בחזרה.
מרבית המשחקים היוצאים כיום הם משחקים דיגיטלים, הם דורשים מצד הלקוח להפעיל קוד המגיע באריזת המשחק בשרות דיגיטלי להפצת המשחקים. לאחר הפעלת הקוד המשחק קשור לחשבון הלקוח בשרות ולא ניתן למכור אותו או להעבירו לאף אחד אחר. כלומר אינני יכול למכור אותו בשנית. במילים אחרות, זיכוי=הפסד כספי מלא מצידי. אין לי אפשרות להחזיר את המשחק לספק או ליצרן בדיוק מאותה הסיבה.
מה עושים במקרים אלו? האם יש לי חובה לזכות את הלקוח? או לתת לו לשבור את הראש בנסיון להבין מה לא תקין במחשב שלו? אני לא יכול לשבת עם לקוחות ולנסות לתקן להם את המחשב.
יש לציין, אגב, שאני יכול להוכיח להם שהמוצר עובד במחשב הפרטי כהלכה, אני יכול להיכנס לחשבון שלהם בשרות הדיגיטלי ולהפעיל את המשחק משם, ולהראות להם, בשיחת וידאו שהמשחק עובד. האם זה פתרון מספק?
אני חושב ששאלתך היא יותר בהיבט כלכלי - מסחרי ופחות משפטי.
אני ממליץ לך ללמוד את החוקים העוסקים בתחומים הנוגעים לעניינך ולתקן את המערכת העסקית שלך בהתאם לחוק הנהוג. כמו גם להתעדכן בפסיקה רלוונטית.
חוקים לדוגמא : חוק המכר, חוק הגנת הצרכן, תקנות הגנת הצרכן (ביטול עיסקה) ועוד. חקיקה רלוונטית תוכל למצוא באתרי צרכנות שונים.
בהצלחה.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עורך דין חיים איציקובסקי 055-4532886
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר