שלום ליועץ/ת
רכשתי שני מוצרים משני מוכרים שונים באתר איביי.
לאחר כ40 יום ניסיתי לפתוח סוגיית מחלוקת באתר איביי, אולם המערכת האינטרנטית לא איפשרה לבצע זאת מאחר וטענה כי המוכר אינו פעיל עוד.
לגבי המוצר השני גם ניסיתי לבצע את פעולת פתיחת סוגיית מחלוקת אולם המערכת האינטרטית הודיע כי אין אפשרות לבצע את הפעולה אלא רק לאחר 45 ימים.
לאחר שעברו 45 הימים המערכת לא איפשרה לבצע את הפעולה והפעם טענה כי מאחר וחלפו 45 ימים אין אפשרות לבצע את הפעולה.
כמובן שפניתי בשני המקרים לשירות הלקוחות של איביי אבל שום דבר לא עוזר. ביקשתי מהם את הפעולה המינמלית לפנות למוכרים בשמי אפילו את הפעולה הפשוטה הזאת הם לא מוכנים לבצע. מיותר לציין שפניתי למוכרים כמה וכמה פעמים הם פשוט לא עונים.
בצר לי פניתי לחברת פייפל שיש לה סניף בישראל שדרכם עברו הכספים וגם הם טענו כי חלפו 45 ימים ואין אפשרות להחזיר את הכסף.
עלה לי הרעיון לפנות לחברת פייפל שתמסור לי את פרטי המוכרים ואז לפנות לבימ"ש להוצאת צו לתפיסת כספים העוברים למוכרים אלו דרך מערכת הכספים של פייפל ולהעבירם אליי.
אולם בפייפל מסרו לי שאינם יכולים למסור לי את פרטי המוכרים אלא רק על ידי צו מבימ"ש.
אני אודה מאוד באם תייעצו לי על הדרכים העומדות לרשותי להחזרת כספי ממוכרים ואולי אף לדרוש פיצוי מאיביי.
דרך אגב מדובר בעיסקאות בסכום של 575 דולר. זה לא מליונים אבל העיקרון הוא הדבר החשוב. אני מאמין שיש המון שזה קורה להם.
תודה אלי
שלום אלי.
עניתי לך על שאלתך כבר במקום אחר.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עורך דין חיים איציקובסקי 055-4532886
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר