שלום, אני מקווה כי נכנסתי לפורום הנכון.
נכנסתי עם הכלבה שלי, מעורבת עם גזע שאינו מסוכן, קטנה, לחנות חיות על מנת לקנות מוצר שנועד בשבילה, חשוב לציין שבחנות לא היה שלט המורה על איסור הכנסת בע״ח וכן לא שלט המורה על כניסה לחנות בתנאים מסויימים.
הכלבה הייתה קשורה כחוק ואף הוחזקה עם הרצועה כך שטווח התנועה שלה צומצם. עפ״י חוק הכנסת להסדרת הפיקוח על כלבים משנת 2002, וכן התקנות משנת 2004 מגדירים כי כלבים מסוכנים חייבים במחסום ורצועה, בעוד שכלבים שאינם מסוכנים חייבים ברצועה בלבד.
- הכלבה שלי איננה מסוכנת וכך גם מצוין ברישיון החזקת כלב אשר ניתן מהעירייה.
בחנות חיות היה תוכי משוחרר, לא היה בכלוב וכן לא היה קשור ברצועה מיוחדת למתקן בו ישב- לא הייתה כל הגבלה/ השגחה על תנועותיו.
כאשר הייתי קרובה למתקן תוך כדי הסתכלות על מוצרים לבעלי חיים התוכי קפץ על הכלבה שלי שנבהלה וכתגובה הסתובבה אליו וניסתה למשוך אותו, כמובן שמשכתי אותה בכוח על מנת שלא יקרה הדבר.
התוכי נשרט טיפה בפנים הכנף וירד טיפה דם (דם של שפשוף, אין מדובר בדימום), כמו כן ברצוני לציין כי מדובר תוכי שקצצו לו את הכנפיים עוד לפני כן ובשל כך ואינו יכול לעוף, כך שאין באפשרותם לטעון לנזק בלתי הפיך, כמו כן ראינו שהוא הולך ואף נעמד על אצבע המוכר- תפיסת האצבע עם שתי הרגליים.
באותה מידה התוכי היה עלול לקפוץ על ילד קטן שהיה יכול להבהל וליפול ולהפצע.
אני חוזרת על כך שמדוסר על חנות לממכר מוצרי בעלי חיים, נכנסתי עם כלבה קשורה , והתוכי היה משוחרר להסתובב בחופשיות.
האם יש לבעל החנות עילה מספקת לתבוע אותי?
שלום רב,
למרות שלדעתי הפורום הנכון הוא פורום נזיקין אשיב לך בקצרה.
אכן יש לך טענות הגנה מצויינות וכל שכתבת נכון ומוצדק.
הייתי מדגישה העובדה שמדובר בחנות חיות שאך צפוי שקהל לקוחותיה יגיע בליווי בעל החיים שבבעלותו לחנות זו ובצירוף העובדה שלא היה שלט שאסר את כניסת הכלבה אין הרבה בטענות בעל החנות ככל ויעלו.
יש אשם תורם רב במעשיהם של עובדי החנות והעובדה שהתוכי היה משוחרר ולא כבול בחנות המיועדת לחיות.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו``ד יצחק כהן 055-4533113
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר