שלום רב רכשתי מכשיר בסלקום בתאריך 04/07/13 למחרת באתי להחזיר את המכשיר וסלקום סירבו בטענה שנעשה בו שימוש השימוש מתייחס לזה שדיברתי מהמכשיר. דיברתי גם עם אחראי שרות לקוחות בטלפון של סלקום והוא גם אמר לי שלא אבל אמר שהחוק מחייב אותם להחזיר מוצר עד 14 יום אפילו אם נעשה בו שימוש בתנאי שנרכש בעסקה טלפונית ולא פרונטלית כמו שאני רכשתי.
האם זה נכון וזה מה שהחוק אומר אז מה ההיגיון בדבר מה ההבדל .
תודה רבה.
שלום
על פי תקנות הגנת הצרכן (ביטול עסקה) ניתן לבטל עסקת טלפון סלולרי עד 14 יום מיום הרכישה, אך בתנאי שלא חובר לחשמל. כמובן שסעיף זה מייתר את הרעיון של להחזיר מכשיר חשמלי שהרי אפשר לבדוק מכשיר חשמלי רק לאחר חיבורו לחשמל.
מהי הסיבה שבגללה אתה רוצה לבטח עסקה ? האם זה בשל מצב המכשיר או סתם ככה ?
אתה רומז על כך שרכשת את המכשיר הסלולארי בעסקה טלפונית (שזה לא ממש ברור לי שהרי יש צורך לחתום על חוזה וכו) אך מרגע שקיבלת את המכשיר לידיך תוכל לבטל את העסקה אם לא חובר לחשמל (וכן אני יודע שזה מוזר שהרי לא ניתן לבדוק מכשיר חשמלי בלי לחברו לחשמל).
אני מניח שאם מקרה כזה אכן יגיע לבית המשפט, בית המשפט יאלץ להתמודד עם שאלת החיבור לחשמל.
מקווה שעזרתי.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עורך דין חיים איציקובסקי 055-4532886
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר