שלום
השבוע מכון הפסיכומטרי שנרשמתי עליו ביטל לי את הקורס שבוע לפני התחלתו .
לפי ההסכם החתום הם צריך להחזיר לי את כספי במלואו .
בעקבות בקשתי במייל אליהם נישלח אלי כול פרטי הביטול.
בפרטים רשום שהם יחזירו לי את הכסף תוך 45 יומי עסקים.
שאלתי עם יש חוק המוראה תוך כמה זמן הם צריכים להחזיר לי את הכסף .
יש לציין שמדובר במכון סמרט שידוע בבעיות החזר כספים , השמח לקבל המלצה לגבי אילו חומרים כדי לי לאסוף למקרה של תביעה עתידית.
שלום דרור
על פי מה שאתה מתאר המכון הוא זה שביטל לך את הקורס ועוד שבוע לפני תחילתו.
ב"חוק הפסיכומטרי" המחוקק לא קבע זמן להחזר כספי, אך אם המכון הוא זה שביטל את הקורס אני לא מבין למה קבע תוך 45 ימי עסקים ולא מיד. לדעתי יש פה משהו חשוד. לידיעתך 45 ימי עסקים יכולים להגיע לכמעט 3 חודשים (חגים, שבתות ועוד).
אני דווקא כן הייתי מציע לך לפנות אליהם באמצעות עו"ד ולדרוש את כספך מיד.
לידיעתך אתה גם יכול לתבוע את המכון על עניין הביטול שבוע לפני תחילת הלימודים (תאר לך מה היה קורה אם אתה היית מבטל את הקורס שבוע לפני הזמן).
אז אסכם חלק זה ואומר כי אתה צריך לפנות למכון בעצמך או באמצעות עו"ד ולדרוש את כספך מיד + פיצוי כספי על עוגמת נפש ונזקים שנגרמו לך (אם נגרמו).
אסור להם להחזיק בכספך כל כך הרבה זמן ללא שום סיבה.
ולשאלתך, זה תלוי האם המכון הוא לפני פשיטת רגל שאז אין סיכוי שתקבל את כספך גם אם תתבע או שסתם הם מקשים עליך בקבלת כספך חזרה.
המסמכים שאתה צריך א. מסמך שמוכיח ששילמת את הכסף ב. מסמכים שמוכיחים שהם ביטלו את הקורס ג. מסמך שמראה שהם מבטיחים להחזיר לך את כספך תוך 45 יום ד. אני הייתי מחתים אותם על הסכם שאם כספך לא יוחזר לך תוך 45 יום כפי שהם מציינים הם ישלמו לך בנוסף 10,000 ש"ח פיצוי מוסכם.
במידה ואתה מעוניין בסיוע משפטי בעניינך אתה מוזמן לפנות אליי.
בברכה,
עו"ד חיים איציקובסקי
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עורך דין חיים איציקובסקי 055-4532886
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר