שלום,
לפני כשנה חברה שלי רשמה אותי למנוי שנתי במכון כושר בו היא מתאמנת וחתמה בשמי למרות שלא הייתי נוכח במקום ואמרה לי זאת רק בדיעבד ואני קיבלתי זאת כעובדה מבלי לראות את התנאים בחוזה. כעת לקראת סיום המנוי התעוררה מחלוקת ביני לבין המכון והשיכון טוען להגנתו כי על פי התקנון ה"חתום" על ידי עלי לענות לדרישתו. אך כאמור, אני לא הייתי מודע לתקנון זה והמכון בעצם הסכים לרשום אותי ביודעין שלא הייתי נוכח בזמן החתימה (מבחינת הסוכנת של המכון זה היה בסדר שבחרתי תחתום בשמי והכל היה מולה).
מה גם שהכון הטעה את חברתי והיא חתמה על מנוי ל13 חודשים ולא על 12 (החודש הראשון התחיל באמצע החודש).
השאלה אם לאור העובדה שהחתימה אינה שלי והמכון ידע על כך והתעלם מזה, אני יכול לטעון כי התנאים לא היו ידועים לי ועל כן הם לא תקפים כלפי.
תודה מראש על העזרה.
שלום אופיר.
אתחיל ואומר שכן, אתה בהחלט יכול לטעון שאתה לא אחראי כיוון שלא חתמת על החוזה. מצד שני למרות שלא חתמת ידעת על כך שההסכם "נחתם בשמך" ואם לא היית רוצה באחריות היית יכול לגשת מיד כשגילית זאת ולבטל את העיסקה כיוון שאתה לא חתמת עליו, אך אתה בחרת להשתמש.
הסכם אינו מתבטא רק בחתימה אלא ניתן להתייחס לחוזה גם בהתנהגות וכיוון שאתה השתמשת בחדר הכושר במשך תקופה ועכשיו כשלא נוח לך אתה מבטל את החוזה.
אני מניח שעל מכון הכושר לא יהיה מקובל שאתה לא חתמת על החוזה למרות שידעת על כך והשתמשת במנוי וכאשר הדבר יגיע לבית המשפט תצטרך להוכיח שלא אתה חתמת שלא השתמשת במנוי וברגע שידעת על כך ביקשת לבטל.
בהצלחה.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עורך דין חיים איציקובסקי 055-4532886
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר