שלום רב!
אני מוכר כבר מזה 4 שנים דרך איביי ופייפאל בעסקאות פרטיות. שלחתי פריט ב-.1.9 עם מספר מעקב של דואר רשום , כשזמן המסירה ליעד (ארהב) לוקח כשבועיים שלושה. באתר מעקב של דואר ארה"ב רשום שהפריט נשלח מהארץ אבל עדיין אין פרטי מעקב. הבנאדם שקנה כנראה רצה לרמות אותי ופתח תביעה נגדי בפייפאל שלוש ימים בלבד! אחרי שהפריט נשלח. מפה לשם פייפאל זיכו אותו בסכום המלא! (250$) כשעדיין הפריט לא נכנס לשטח ארה"ב וכשהגשתי ערעור הם טענו שבלי אישור שהפריט נמסר (מצולם אונליין) אי אפשר לעזור. מיותר לציין שהשרות הזה של שליחת הדואר הוא רשום ולא EMS כך שאין אישור סרוק שהפריט נמסר אלא רק כתוב באתר של USPS.COM
רציתי לדעת האם אני יכול לתבוע אותם בטענה שהפריט נמסר (כשאראה באתר מעקב שהוא אכן נמסר)?
תודה רבה מראש
שלום צביקה.
2 תנאים צריכים להתקיים כדי שתוכל לתובע את paypal על פי סיפור המקרה.
1. שלחברת paypal יש סניף בארץ אליו ניתן לשלוח את כתה התביעה.
2. הוכחה על כך שאכן שלחת את המוצר (על פי הצגת טופס המשלוח לדואר רשום) ושהלקוח ביקש לבטל כעבור 3 ימים (שזה לא סביר) והוכחה לכך שאכן העסקה בוטלה על ידי פייפאל.
במקביל אני מציע לך לפנות ללקוח ולהודיע לו שכאשר המוצר יגיע אליו, עליו לשלוח את המוצר חזרה אליך על חשבונו.
אני גם מציע לך לפנות לפייפאל לדווח על הדברים, לצרף מסמכים ולבדוק את תגובתם.
ומידה ואתה צריך סיוע משפטי לצורך פנייה וכתב תביעה אתה מוזמן לפנות אליי.
בברכה,
עו"ד חיים איציקובסקי
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עורך דין חיים איציקובסקי 055-4532886
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר