ראיתי מספר דעות בעניין ודיי התבלבלתי, אשמח לתשובה ברורה ואם ניתן עם אסמכתא משפטית
לקוח שרכש מנוי מחדר כושר ובתקנון של חדר הכושר שתלוי במקום וניתן ללקוחה רשום שביטול מנוי יגרור קנס של 350 ש"ח (ובנוסף חישוב מנוי לפי מחיר מנוי קצר לפי הזמן שמומש) והלקוח ביקש לבטל תוך 14 ימי עסקים, האם החוק/תקנה של ביטול 14 ימי עסקים שבו נאמר שהקנס יהיה 100 ש"ח או 5 % הנמוך מבניהם חל כאן ומחייב את חדר הכושר או שהתקנון של המקום מחייב את הלקוח ב350 ש"ח דמי ביטול.
ובמידה וחל על הלקוח החובה של 350 ש"ח , האם זה חל גם אם העסקה הייתה טלפונית (ע"י כרטיס אשראי) אם כי הלקוח היה במקום לפני כן וחדר הכושר אומר שהתקנון תלוי בלוח המודעות של המקום (וזה נכון) ?
יש הבדל בכלל בביטול תוך 14 יום בין מוצר לשירות ??
תודה
שלום בני
כדי שלא תתבלבל אפנה אותך לחוק עצמו. אנא עיין בתקנות הגנת הצרכן (ביטול עיסקה) וכל המידע אותו אתה שואל מצוי שם.
בברכה,
עו"ד חיים איציקובסקי
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עורך דין חיים איציקובסקי 055-4532886
ניגשתי לאן שהפנית אותי, לצערי זה לא ענה על שאלתי. אני יודע שיש חוק הגנת הצרכן - ביטול עסקאות אך מצד שני תוך כדי דפדוף שם ראיתי גם את תקנת הצגת מודעה בדבר מדיניות החזרת טובין (לא כתוב שירות) מ2005
לכן שאלתי נותרה בעינה, האם במידה ואני פועל לפי התקנה האחרונה שהזכרתי אז תקנה על החזרת מוצר תוך 14 יום לא מחייבת אותי ?
ושוב, מה בדבר עסקה טלפונית (לאחר שהלקוח היה כבר במקום) ?
ושוב שלום,
קודם כל אגיד כי לא אתה צריך לפעול על פי התקנות אלא הצד השני. אכן חוקי הגנת הצרכן נועדו כדי להגן עליך, אך מי שצריך לפעול על פיהם בראש ובראשונה הם החברות המספקות שירות או מוצרים.
לידיעתך, במשפט הישראלי חוק גובר על תקנה. חוק נחקק על ידי הכנסת שהיא האמונה על חיקוק ואילו תקנות חוקקו על ידי שר ולפיכך אם יש התנגשות בין חוק הגנת הצרכן ותקנות הגנת הצרכן אזי החוק גובר.
ולכן אני חושב שזה עונה על שאלותיך. ראה סעיף 4ג' לחוק הגנת הצרכן. ראה פרק ג' לחוק הגנת הצרכן (הוראות לעניין סוגים של עסקאות).
אני מקווה שבכך עניתי על שאלותיך.
בברכה,
עו"ד חיים איציקובסקי
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עורך דין חיים איציקובסקי 055-4532886
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר