שלום רב וחג שמח.
לפני כמספר חודשים קיבלתי מכתב מרשות השידור שעלי לשלם את האגרה מייד ולא הם עלולים לעקל לי רכוש וכו' .
יצויין שלעולם לא קיבלתי ולא שילמתי אגרת טלויזיה. אני מתגורר עם אבי שהוא פנסיונר (71) וגם חולה סרטן . הוא סיפר לי שפנסיונרים לא משלמים בכלל אגרת טלוויזיה. (שאלתי אותו כי חשבתי שאולי התבלבלו בשמות שלנו במכתב).
לאחר ששלחתי להם מכתב בינתיים הגיע מכתב נוסף מהם ובו הגדלת החוב +קנס.
לטענתם רכשתי טלוויזיה לפני כ-שנה.
העניין הוא שהטלוויזיה נרכשה כ-מתנה ולא לשימוש אישי.
יש לי הרגשה שהגוף הזה קם בשביל לנער אנשים שיפול מהם כסף כדי שאלה יוכלו להתעשר על חשבון כל אחד שנכנע.
לצערי נכנעתי ושילמתי בכעס רב.
כעת שלחו לי מכתב נוסף ל"חצי השני" לטענתם. (מקווה שאין חצי תשיעי ועשירי גם) ולפני כשבוע קראתי שעבר חוק שמי שאין לו מקלט (ממיר) בבית יוכל לדרוש בחזרה את כל הכסף ששילם.
מה ניתן לעשות?
האם וכיצד ניתן להחזיר את הכסף ששולם?
ומדוע חובת ההוכחה לא חלה על רשות השידור?
אסור יותר לרכוש טלוויזיה בארץ כ-מתנה כי אתה עלול "להיקנס"?
האם אתה ממליץ לרדת מהארץ?
(ההערה האחרונה הייתה צינית) :)
מתנצל על האורך, תודה רבה וחג שמח.
אסף.
שלום אסף.
תחילה אני לא ממש מבין מדוע שילמת את האגרה כאשר כלל לא היית צריך לעשות זאת ? אחרי שרשות השידור קיבלה ממך אצבע הם רוצים עכשיו את כל היד.
אז קודם כל חנויות המוכרת טלויזיות מחוייבת לדווח על רכישה שנעשתה לרשות השידור כדי שאלו יוכלו להתחיל ולגבות מס.
אתה טוען שרכשת טלויזיה כמתנה לאחר ולא לעצמך ולפיכך ממש לא היית צריך לשלם אגרה וחבל ששילמת.
אני מציע לך לפנות לעו"ד או אליי כדי שנוכל לפנות לרשות השידור בשמך, לסגור את החוב הקיים ולדאוג שתקבל בחזרה את הכסף שכבר שילמת.
בברכה,
עו"ד חיים איציקובסקי
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עורך דין חיים איציקובסקי 055-4532886
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר