שלום רב,
אודה לעצתכם. רכשתי גריל גז ברשת מחסני חשמל. השתמשתי פעמיים בלבד. בפעם שנייה, בתום הארוחה, ולפי המלצות היבואן בחוברת, השארתי את הגריל עם מכסה סגור בחום גבוה ע"מ לשרוף את שאריות המזון. היצרן ממליץ בחוברת על פעולה של 5-10 דקות. לאחר כ-2 דקות, המכסה של הגריל החל להישרף. כיביתי את הגז ולבסוף את האש מהמכסה. כעת המכסה שרוף בחלקו.
פניתי לחצי חינם והם הפנו אותי ליבואן. היבואן טען מספר דברים: (1) אין אחריות על המכסה. (2) הם לא שולחים טכנאי הביתה. (3) בכל זאת הם מוכנים לשפץ את המכסה השרוף, אך עליי להביא את הגריל אליהם.
היות ולא הצלחתי לפרק את המכסה מהגריל, ובכל מקרה להבנתי התיקון צריך להיות אצלי או שההובלה צריכה להיות שלהם, אז הגענו למבוי סתום.
1. האם יכול להיות שאין אחריות על מכסה? שהרי זה חלק מהמוצר.
2. האם יש להם חובה להגיע אליי לתקן או לשלוח אליהם על חשבונם? (יש צורך בהובלה).
3. הם אמרו שיתכן שזה נבע משימוש לקוי שלי - כיצד אפשר לדעת, שהרי השימוש היה סביר ותקין ולפי ההוראות שלהם? האם חובת ההוכחה של שימוש לא תקין היא עליהם?
האם אוכל לפנות לתביעות קטנות? האם התביעה היא כלפי היבואן (נותן האחריות) או המוכר (חצי חינם) או שניהם?
מה אוכל לדרוש בתביעה - האם החזר כספי מלא או רק את התיקון?
האם עליי להוכיח שימוש תקין? איך אפשר להוכיח? ע"י עדים?
תודה רבה.
שלום ניב.
תחילה אני מציע לך לקרוא בעיון את כתב האחריות שבידך ולבדוק כיצד כתב האחריות מתייחס למקרה אותו אתה מתאר.
אם העניין כלול בכתב האחריות עליך לפנות אליהם עם כתב האחריות ולהודיע להם שהם לא עומדים בהסכם ביניכם ואז לתבוע אותם על אי עמידה בהסכם.
במידה וכתב האחריות לא מתייחס ספציפית למקרה שלך, גם במקרה הזה קיימת אחריות של היצרן על המוצר שרכשת.
לבסוף במידה וכתב האחריות מתייחס למקרה אותו אתה מתאר וכתוב בבירור שהאחריות לא קיימת על המקרה שתיארת אזי אין לך מה לעשות וגם תביעה לא תסייע לך.
בכל מקרה הדרך לתבוע במקרה זה את היצרן - (נותן האחריות) ואמצעות תביעות קטנות, תוכל לבחור בתביעה כל מה שתבחר לבחירתך, תיקון, החלפה, ביטול עיסקה וקבלת פיצוי.
בברכה,
עו"ד חיים איציקובסקי
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עורך דין חיים איציקובסקי 055-4532886
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר