שלום רב,
לפני כשנה רכשתי מכשיר אייפון 4S חדש בקופסא מחנות פרטית בעיר מגוריי (החנות הינה פרטית ולא משווק מורשה, קרי סלקום, פרטנר או פלאפון).
קיבלתי מבעל החנות תעודת אחריות של המכשיר לשנה, וכמובן שהמכשיר היה בקופסא.
לאחר עדכון תוכנה שביצעתי, המכשיר ננעל לי ונתבקשתי להקיש פרטי משתמש וסיסמה של APPLE, כפי שהמשתמש הראשון במכשיר הזין כשרכש אותו.
מכיוון שאני הוא הבעלים המקורי של המכשיר, הכנסתי את פרטיי האישיים ונתקלתי בשגיאה לא מובנת שאלו לא הפרטים הנכונים ויש להזין פרטים אחרים.
לאחר שיחות מול השירות של APPLE ובדיקת תקינות המכשיר, התברר לי כי מדובר במכשיר שהיה בשימוש לפני שרכשתי אותו וקיבלתי מהם את כתובת המייל המקורית שמקושרת למכשיר.
כשיצרתי קשר עם אותה כתובת מייל וסיפרתי את המקרה, קיבלתי תשובה שהמכשיר נגנב לפני כשנה ולכן המכשיר נעול וכמובן שאינו מוכן לתת לי את הסיסמא שמקושרת למכשיר בכדי לשחרר אותו.
יש בידי מסמך מ APPLE כי המכשיר היה בשימוש לפני תאריך הרכישה שלי, ובנוסף מיילים מהבעלים המקורי של המכשיר בו הוא טוען שהמכשיר נגנב ממנו לפני כשנה וכבר פנה למשטרה במדינה שלו בנוגע לכך.
אין בידיי קבלה מהבעלים הראשון של המכשיר (אינו מוכן לשלוח לי, רק מבקש לקבל את האייפון חזרה), אך אלו ההוכחות שיש לי.
האם מדובר בעילה מספקת לתביעה ולדרישת כספי בחזרה בנוסף לפיצוי בגין הונאה שכזו ?
כן בוודאי.
עו"ד חיים איציקובסקי.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עורך דין חיים איציקובסקי 055-4532886
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר