שלום,ברשותי 3 מכשירים סלולריים בחברת פלאפון שנרכשו לפני שנה וחצי כולל חבילת תקשורת. ב15/9 שלחתי את בעלי להפקיד לתיקון את המכשיר של הילד.
בסניף שיכנעה אותו הנציגה לשדרג את 3 המכשירים למתקדמים יותר,מכיוון שבעלי לא משוייך לחשבון ואינו בקיא בפרטים העיסקה נשמעה לו משתלמת והוא ביצע אותה ויצא עם 3 מכשירים חדשים יקרים.בשום רגע לא נעשתה שיחה אליי מפלאפון לאשר את העיסקה (אני הלקוח היחיד שרשום במערכת)
בבית נדהמתי וכמובן כשירדתי לפרטים הבנתי שנעשתה טעות.איכזבתי את הילדים ופניתי בבוקר למוקד. שם הובהר לי שהסכומים אכן גבוהים וכעת עליי לשלם עוד 36 חודשים כשכבר הייתי לקראת הסוף.
במוקד נאמר לי שאוכל לבטל את העיסקה תוך 24 שעות למרות שהמכשירים נפתחו ע"י הנציגה.כשהגעתי לסניף למסור את המכשירים נאמר לי בעזות מצח שהם מסבים לביטול וכששאלתי למה נאמר לי: הנושא בבירור בהנהלה.
מה?? התעקשתי להשאיר את המכשירים ללא הצלחה.בסופו של דבר ביקשתי שיחזירו לי את הפעילות במכשירים הקודמים וינתקו את החדשים.והפקדתי את המכשיר לתיקון.בקיצור ביצעתי את המטרה שלשמה שלחתי את בעלי מלכתחילה.
למחרת בשיחה עם המוקד שוב נאמר לי בירור....ואז היו חגים..... אתמול בשיחה שוב...ארוכה...נאמר לי שמכיוון שהיה שימוש במכשירים מעל 5 דקות הזכות לביטול אינה קיימת.
א. 5 דקות נעשו כבר כשהנציגה פתחה את המכשיריםץ
ב. לצערי המכשיר שלי הושבת ולכן נאלצתי לבצע שיחה בבוקר למוקד מהמכשיר החדש (לו הייתי מודעת לחוק ה5 דקות הייתי משתמשת בטלפון ציבורי)
ג. בשום מקום במסמכים המצורפים או בחנות כתוב משהו לגבי 24 שעות או 5 דקות שימוש.
עושה רושם שפלאפון מכסה את עצמה מכל הכיוונים ואני הצרכנית נאלצת להוריד ראש ולשלם כל חודש סכום גבוה עקב פנייה לתיקון מכשיר ???
מה עליי לעשות ?
תודה וסליחה על האורך
שלום דניאלה
בהחלט נשמע מתסכל אך אנסה לעזור.
בראש ובראשונה את מציינת כי את זאת שמנויה על 3 המכשירים ולפיכך את היחידה שיכולה לחתום על מסמכים לבצע שידרוגים וכו' או במילים אחרות לבעלך אין סמכות לבצע את כל שביצע אלא אם כן היה לו יפוי כוח ממך שמאפשר לו לבצע את מה שעשה.
שנית, הנציגה פתחה את המכשירים והפעילה אותם בחנות ולא את או בעלך ולכן תוכלו לטעון לאחריות החנות בעניין.
עניין של 5 ד' שיחה נשמע בהחלט כמו תירוץ. וגם אם דיברת 5 ד' במכשיר אחד מה לגבי 2 המכשירים הנוספים שלא נעשה בהם כל שימוש ?
נציגי החברה מסתמכים לכאורה על תקנות הגנת הצרכן (ביטול עסקה) שקובע שאם הוצאת את המכשיר מהקופסא וחיברת לחשמל אזי לא ניתן להחליף אך במקרה שלך לא את או בעלך פתחתם את הקופסא והמכשיר לא חובר לחשמל. כמו כן היה אסור לנציגי השירות להחתים את בעלך על החשבון שלך ולכן ניתן לבטל את העסקה ולקבל את כספך ואת המכשירים הישנים בחזרה כפי שרצית.
במידה ותרצי סיוע משפטי נוסף בעניינך, את מוזמנת לפנות אליי.
בברכה,
עו"ד חיים איציקובסקי
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עורך דין חיים איציקובסקי 055-4532886
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר