שלום רב!
אתאר בקצרה השתלשלות העניינים ויותר מאשמח לעצה.
הגשתי תביעה בבית משפט לתביעות הקטנות בגין תאונה קטנה בחניה.
הדיון התקיים ללא הנתבע וכמובן הפסיקה נפסקה לזכותי. לארח שהתחלתי בתהליכי הוצל"פ, הנתבע הגיש בקשה לביטול פסק דין בטענה שהיה משהו שמנע ממנו לראות את הזימון ולכן לא הגיע. בית המשפט הלך לקראתו ונקבע דיון נוסף. לאחר מכן הוא הגיש תביעה נגדי בבית משפט השלום (בסדר דין מהיר) ולכן הדיון שלי נדחה לתקופה מאוחרת יותר. כמו כן הוא ביקש לאחד את שני התיקים אך סורב. בבית משפט השלום התביעה שלו נדחתה - השופטת אמרה שלא יכולה לקבל החלטה מי צודק ולכן התביעה נדחית. יחד עם זאת, הדיון בבית משפט לתביעות קטנות התקיים כמתוכנן כחודש לאחר מכן. התנבע שוב לא הגיע אליו. שוב נפסקה פסיקה לטובתי. כעת הוא הגיש בקשה לביטול פסק דין כי "נאמר לו שגם התיק השני ייסגר" - כמו התיק בבית משפט השלום., ולכן הוא לא ידע על קיום הדיון.
חשוב לציין שבבית משפט לתביעות קטנות, השופטת רשמה בפרוטוקול שהיא מודעת שהתקיים דיון בבית משפט השלום אבל על הנתבע היה להתייצב גם לדיון זה.
כעת אנחנו צריכים להגיב לבקשה לביטול פסק דין. מה עלי לכתוב? האם זה לא הזוי לטעון "לא ידעתי שיהיה דיון כי נאמר שהתיק ייסגר"?? כמובן שזה לא נאמר ע"י אף אחד, לא כתוב בשום מקום ולא נראה לי שתיק בכלל יכול להסגר באופן עצמאי.
אודה מאוד לעצתכם!
סליחה על האורך ותודה מראש.
שלום ב,
זה שהשופט ביקש את תגובתך אין זה אומר שאכן הנתבע יקבל את מה שהוא מבקש.
אני מציע לך להגיש תגובה לבקשה ולכתוב לשופט בדיוק את הדברים כפי שתיארת אותם כאן. להראות שלנתבע כבר ניתנו הזדמנויות והוא מנצל את בית המשפט כדי להטריד אותך. בתגובה עליך להציג לשופט את פסק הדין שקיבלת לטובתך בתביעה הקטנה הקודמת ואת ניצחונך בבית משפט השלום.
במידה ותרצה סיוע בכתיבת התגובה אתה מוזמן לפנות אליי.
בהצלחה,
עו"ד חיים איציקובסקי
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עורך דין חיים איציקובסקי 055-4532886
אם ארצה להעזר בך לצורך כתיבת התגובה, איך ניתן ליצור איתך קשר?
אתה מוזמן להיכנס לאתר שלי באמצעות הLINK פה באתר ושם תמצא את כל דרכי ההתקשרות למשרדי או להקיש בגוגל את פרטיי.
בברכה,
עו"ד חיים איציקובסקי
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עורך דין חיים איציקובסקי 055-4532886
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר