שלום,
עשיתי מנוי לאתר אינטרנט למשך חצי שנה בעלות של 33 ש"ח לחודש. לא שמתי לב שהיה כתוב שהמנוי מתחדש באופן אוטמטי. החברה לא ביקשה את הסכמתי לחידוש לאחר תום התקופה. לאחר שראיתי שחברה חידשבה את החוזה וביצע חיוב באותם תנאים שהיו קודם, כלומר אותו סכום ולאותה תקופה, פניתי אליהם טלפונית ובכתב וזאת היתה התשובה שלהם:
"בזמן רכישת המנוי מופיע הנוסח: .."לאחר מכן ממשיך ב44/99/109 ש"ח לחודש וניתן להפסיק בכל עת"
מטרת המשפט היא להסביר שהחיוב מתמשך לאחר תאריך עם סיום החיובים שנקבעו מראש.
התנאי הנ"ל מופיע גם בתקנון החברה בסעיף 40
לבקשתך, המנוי יסתיים בתאריך 04/11/2013
ולא יחודש."
הם הסכימו לבטל את המנוי אבל סירבו להחזיר לי את הכסף של תשלום שכבר חוייב.
האם הם עוברים על החוק?
אני לא מצליחה להבין מהתשובה שלהם האם היא הוקפת את החוק להגנת הצרכן או שזה עדיין לא חוקי.
שלום
מעשי החברה לא חוקיים בכמה היבטים.
א. על פי החוק, לא הלקוח הוא זה שצריך להודיע על ביטול אלא בסיום המנוי המנוי מסתיים ויש צורך לחדשו מחדש על פי אישורו של הלקוח (בקיצור זה עובד הפוך מאיך שהציגו לך את הדברים).
ב. על פי חוק אסור לגבות כספים מבלי שנתת שירות - "עשיית עושר ולא במשפט" ולכן אם ביטלו את המנוי הם מחוייבים להחזיר את כספך.
בברכה,
עו"ד חיים איציקובסקי
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עורך דין חיים איציקובסקי 055-4532886
תודה רבה על התשובה.
החברה מסרבת להחזיר לי כסף שגבעה ממני חודש קדימה לאחר חידוש חוזה ללא הסכמתי ומחייבת אותי להיות מנויה אליהם חודש, כלומר הם ביטלו רק 5 חודשים מתוך 6.
זו הודעה שנשלחה אלי:
"בהמשך לפנייתך בנושא ביטול מנוי ,
הועבר זיכוי לחשבון האשראי שלך בסך 165₪.
הזיכוי מתקבל בסכום מלא ללא פריסה לתשלומים.
החיובים ממשיכים לרדת מאחר והתקבל זיכוי אך העסקה
טרם שולמה במלואה.
המנוי פעיל עד תאריך 09.11.13 ולא יחודש."
מה ניתן לעשות בנושא? החברה טוענת שאין שום עברה על החוק מצידה.
אני לא מבין, המכון חידש לך מינוי שהסתיים לתקופה נוספת ללא אישורך ?
איך הם מסבירים זאת ?
החברה טוענת שזה מה שכתוב בתקנון החברה, שהמנוי מתחדש אוטומטית.
זאת היתה התשובה שלהם לאחר שביקשתי בכתב להחזיר לי את הכסף שגבעו ממני:
"בזמן רכישת המנוי מופיע הנוסח: .."לאחר מכן ממשיך ב44/99/109 ש"ח לחודש וניתן להפסיק בכל עת" מטרת המשפט היא להסביר שהחיוב מתמשך לאחר תאריך עם סיום החיובים שנקבעו מראש. התנאי הנ"ל מופיע גם בתקנון החברה בסעיף 40 לבקשתך, המנוי יסתיים בתאריך 04/11/2013 ולא יחודש."
אבל זה לא המשיך 44\99\109 כמו שהם כותבים...הם פשוט חידשו לי את המנוי לעוד חצי שנה באותם תנאים...
תודה מראש
הם לא יכולים לקבוע כללים ששונים מהחוק והתקנות.
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר