שלום רב
היה לי הסכם בע"פ (יש עדים) עם אדם והוא הפר אותו.
ההסכם היה כי הוא ימכור לי משהו תמורת 250 ש"ח אך מאחר ואישתי לא הייתה איתי, הסכמנו שאם הדבר לא ימצא חן בעיניה, אוכל להחזיר לו את הדבר והוא יחזיר לי את כספי.
שילמתי לו 250 ש"ח במזומן בנוכחות עד.
ביקשתי להחזיר והמוכר מתנער ומתעלם ואומר שהוא לא יחזיר לי, ומצידו אני יכול לפנות לבית משפט.
אני מתכוון להגיש תביעה בסדר דין מהיר כי לתביעות קטנות אני לא מעז להכנס.
כמובן שהתביעה תהיה על יותר, שהרי מדובר על אגרת סדר דין מהיר, פיצוי מעבר ל-250 ש"ח , ה-250 ש"ח עצמם, עגמת נפש ופיצוי בגין הפרת חוזה.
השאלה - איך שופטים מתייחסים לתביעה שבסיסה הוא 250 ש"ח?
תודה
לא תוכל להגיש תביעה שכזו בסדר דין מהיר ואני מודה שאני לא מבין למה לך לעשות זאת. הרי יהיה עליך לקחת עו"ד כדי שיכתוב את כתב התביעה בסדר דין הנכון ותצטרך להתייחס לכל הפרוצדורות המשפטיות שחלות על סדר דין מהיר.
לדעתי לא תיהיה התייחסות רצינית לתביעה שכזו, בטח שההוצאות המשפטיות בעניין יהיו גבוהות מאוד.
אני ממליץ לך (על אף התנגדותך) להגיש תביעה כתביעה קטנה.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עורך דין חיים איציקובסקי 055-4532886
אני יודע ויכול לייצג את עצמי. עשיתי זאת בעבר לא פעם.
השאלה - איך בית המשפט יתייחס לתביעה בסדר דין מהיר שבסיסה 250 ש"ח.
האם השופט יכעס? לא יבין למה אני מגיש תביעה על 250 ש"ח,
האם זה סכום נמוך מידי? וכו'.
שלום,
אני לא יודע להגיד לך אם השופט יכעס כיוון שאני לא שופט. אילו הייתי שופט לא הייתי רואה זאת בעין יפה, אך מצד שני זוהי זכותך ולפיכך זוהי חובתו של השופט לדון בעניינך.
אם אתה חפץ בכך, אתה בהחלט יכול להסביר לשופט למה הגשת את תביעתך בסדר דין מהיר ולא בדרך אחרת.
מעניין אותי לדעת. מאיפה יש לך את הידע הדרוש כדי להגיש תביעה בסדר דין מהיר ? ומה תעשה כאשר הנתבע יגיע עם עו"ד ?
אני בהחלט לא ממליץ לך להגיש את תביעתך בדרך תביעה בסדר דין מהיר, אך כמו שציינתי זוהי זכותך.
בהצלחה, ואשמח לשמוע בעוד כמה שנים איך הסתיים המשפט.
שלום עו"ד איציקובסקי
קודם כל, תודה על תשובותך והתייחסותך התומכות ומועילות.
זאת בדיוק השאלה, למה לא היית רואה זאת בעין לא יפה?
האם בגלל שהסכום נמוך?
האם בגלל שהאגרה גבוהה יותר מסכום התביעה הנומינלי?
האם 250 ש"ח נחשב זוטי דברים?
רציתי לדעת מהי רוח בית המשפט לגבי תביעה מוצדקת לחלוטין גם אם היא רק בגין 250 ש"ח, אולם כשהבן אדם סיכם איתי דברים, לא הייתה בכוונתו לעמוד בכלל בהסכם.
לגבי ניהול התיק - כמו שאמרתי, זה תיק מאוד פשוט, כולל עד אחד, ותביעה בסדר דין מהיר הינה פשוטה יחסית, לא אמורה לקחת שנים, ע"פ התקנות, מטרתו של ההליך להיות "מהיר".
עברתי כבר הליך כזה אותו ניהלתי בעצמי, והוא היה הרבה יותר מורכב מההליך המיועד, אני לא רואה בעיה מיוחדת.
אודה להתייחסותך לגבי השאלות שלי לגבי רוח בית המשפט על תביעה בגין 250 ש"ח.
התשובות לכל שאלותיך הם כן.
בהמשך לתשובתו של עו"ד חיים איציקובסקי:
אני כותב את כתב התביעה ואייצג את עצמי.
אני מכיר את הפרוצדורות המשפטיות והכל מניסיוני בתיעות אחרות.
השאלה איך בית המשפט מתייחס לתביעה שהיא הפרת הסכם שעלותו 250 ש"ח.
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר