שלום לפני כחצי שנה הלכתי עם אבא שלי לחפש רכב אני צעירה בת 24 ולא כל כך מבינה בזה למרות שגם אבא שלי לא הוא זה שבעיקר הסיע אותי ממקום למקום בכדי לחפש .. הגענו לבסוף לחברת קל אוטו ומצאתי רכב שמצא חן בעיניי, הסכום שהיה לי הוא 45 אלף ש"ח שלקחתי כהלוואה מהבנק , והואוטו עלה קצת יותר אז הם עשו לי "הנחה" מכיוון שזה אוטו ששימש להשכרה , כשהצעתי לקחת אותו לבדיקה המנהל אמר לי שאין צורך ושהכל בסדר ברכב והוא במצב מצויין ואני ? האמנתי לו נתן לי פרטים על האוטו כמה קילומטרז הוא עשה ועל הבעלים וחשבתי שאת כל המידע החשוב קיבלתי אז סיכמנו שאני הולכת לבנק עושה העברה בנקאית ולמחרת באה לקחת את הרכב וכך היה.
הגעתי לקחת את האוטו וכשנכנסתי לאוטו קודם כל הרדיו לא עובד התחלתי בנסיעה הביתה החלו רעשים מהאוטו כשאני לוחצת על הבלמים התקשרתי אליהם על כל התקלות ואמרו שהם ידאגו לשלוח אותי למוסך לסדר את זה גם תוקף הטסט עמד להיגמר והם הבטיחו שהם יעשו לי טסט על חשבונם וככה ימים של טלפונים מנסה להבין מתי יסדרו לי את התקלות ותמיד התחמקו אני מצידי לא הסכמתי להעביר בעלות וביקשתי לבטל את העסקה לפני שעברו 14 יום והם סירבו.. כשהתחלתי לחשוד לקחתי את האוטו לבדיקה ואז התברר לי שהוא מלא בתקלות מנוע , בלמים , והכי גרוע האוטו עבר תאונה קשה לפני שקניתי אותו , אז החלטתי לתבוע אותם והם הגישו כתב הגנה וצירפו לכתב הגנה בדיקה וטוענים שאני ראיתי בדיקה וזה לא נכון . וזה לא רשום בטופס גילוי נאות שהאוטו עבר תאונה אין בידיי שום מסמך שזה כתוב בו עד יום הבדיקה לא היה לי מושג.
אני אכן חתמתי על טפסים כאלה שכתוב ששראיתי בדיקה אבל לא היה לי מושג שאמורים להראות לי חשבתי שהם אמורים לספר לי את כל הפרטים הרלוונטים על האוטו וככה עד היום במשך חצי שנה אני לא משתמשת באוטו הוא עומד בחוץ ללא טסט וללא ביטוח ,באמת יש לי אפשרות לקבל אי פעם את הכסף שלי בחזרה?
האם באמת יש לי סיכוי לזכות במשפט כזה נגד חברה כזאת גדולה? ממש כואב לי שאני יפסיד סכום כזה של כסף שאני עובדת נורא קשה בשבילו
בעניינך המשפט סוף מעשה במחשבה תחילה מאוד רלוונטי ונדמה כי טעית פה מספר פעמים.
מי רוכש רכב יד שניה מבלי לעשות בדיקה טרם רכישתו ? ושנית - מי מגיש תביעה בבית משפט בלי להתייעץ עם איש מקצוע (עו"ד) ?
במילים אחרות, פעמיים לא התייעצת עם איש מקצוע טרם ביצעת פעולות משפטיות שעכשיו בדיעבד את בודקת את תקינותן.
כדי להעריך את סיכויי תביעתך עליי לדעת פרטים נוספים על ההתנהלות בינך לבין סוכנות הנסיעות. האם חתמת על מסמך כלשהוא שיכול להראות כי בדקת את הרכב והכל בסדר ?
את מוזמנת ליצור איתי קשר ואשמח לסייע לך בעניין בטרם תסתבכי שוב ותשלמי עוד כספים ופיצויים לסוכנות הנסיעות (במידה ותפסידי במשפט את עלולה למצוא את עצמך חייבת פיצויים לסוכנות).
ולהבא אני באמת ממליץ לך לפנות לאנשי מקצוע לפני ולא אחרי.
בברכה,
עו"ד חיים איציקובסקי
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עורך דין חיים איציקובסקי 055-4532886
אני כן פניתי לאיש מקצוע יש לי עורך דין פשוט רציתי לשמוע חוות דעת נוספת קיבלנו כבר כתב הגנה מחכים לתאריך למשפט ..
ואכן חתמתי על טפסים שאומרים כי בדקתי את הרכב .. אבל בעל המגרש שכנע אותי לא לבדוק את הרכב וממש נישבע לי שהוא תקין לא יודעת למה אבל האמנתי לו ולמה אין לי שום מסמך שכתוב בו שהאוטו עבר תאונה
אני מתנצל אך אם את כבר מטופלת אצל עו"ד אסור לי לייעץ לך ועליך להמשיך את הטיפול עם עו"ד שלו נתת את יפוי הכוח.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עורך דין חיים איציקובסקי 055-4532886
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר