שלום רב,
בימים אלו סטודנט שנה שלישית למשפטים. החל מחודש ינואר של שנה ב' ללימודי התראיינתי והתחלתי להשתתף במלגה. לא הובהר לי בתחילת המלגה שאורכה הוא 12 חודשים (משמע מינואר 2013 עד ינואר 2014) ועל כן חשבתי שמדובר במלגה ככל המלגות ו"כמקובל בענף" - עד סוף השנה האקדמית, היינו עד אוגוסט 2013. בחודש יוני 2013 לערך, נאמר לי כי "המלגה תסתיים רק בינואר 2014". בחודש אוגוסט 2013 עברתי דירה, ועל כן לא יכולתי להגיע למפגשים. עד לפני שבוע וחצי (מספר ימים לפני מועד קבלת הכסף) נאמר לי כי אוכל לקבל את כספי המלגה, אם "אגיע לשלושה מפגשים נוספים". היום, כשבוע וחצי לאחר דברים אלו, נאמר לי כי תשלום החצי השני של המלגה - 2,000 ש"ח - נשלל ממני, וזאת כי "לא הייתי שותף החל מחודש אוגוסט האחרון".
השאלה לענייננו -
אין צורך להזכיר לי כי אינני לא צדיק ולא תמים. החל מחודש אוגוסט 2013 הגעתי למפגש או שניים, ובסה"כ די התעלמתי מקיומה של המלגה. הסיבה לכך היא שהייתי בטוח שהכסף מובטח לי כך או כך.
עם זאת - אשמח לדעת האם אוכל לתבוע את קרן המלגות, בהתבסס על הטענות הבאות:
1. כשהתחלתי את המלגה, לא נאמר לי כי אורכה שנה קלנדרית ולא אקדמית (שכן לרוב ברירת המחדל במלגות היא שנה אקדמית ולא קלנדרית, ואם לא נאמר אחרת - הרי שסוטדנט סביר רשאי לחשוב שכך יהיה).
2. לא התריעו בפני, ולו פעם אחת, שייתכן ולא אקבל את כספי. הפעם הראשונה בה נוד לי שלא אקבל את הכסף הוא אחרי שנגמרה המלגה.
3. הודעה בדבר אי-קבלת המלגה נמסרה לי רק כשבוע וחצי לפני קבלת הכסף, בעוד ששבוע קודם לכן עוד ביקשו ממני מנהלי המלגה "להגיע לשלושה מפגשים נוספים כדי לקבל את התשלום". אין צורך לומר כי הסתמכתי על סכום זה שאמור להיכנס.
בברכה,
נאור.
שלום,
אתה בעצמך טוען שלא נהגת בתום לב ולא הגעת למפגשים ולכן מוזר לי שאתה בכל זאת, כסטודנט למשפטים שצריך לנהוג בדרך המקובלת, מנסה להוציא כסף שלא מגיע לך.
על פי מה שאתה מתאר, יש בינך לבין הגורם הרלוונטי הסכם. אתה טוען שהצד השני לא עמד בהסכם ביניכם (כאשר גם אתה לא עמדת בתנאיי ההסכם ומנסה להסתיר זאת).
ולכן, אם בכל זאת אתה חושב שמגיע לך, הגש תביעה קטנה בבית המשפט, צרף את כל המסמכים והראיות הרלוונטיות ותייצג עצמך נאמנה (אני מקווה שמבלי לשקר בבית המשפט).
לצערי לא אוכל לסייע למי שאינו נוהג בתום לב ומנסה להשיג כסף שלא כדין.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עורך דין חיים איציקובסקי 055-4532886
אין כאן כל ניסיון להוציא כסף שלא מגיע לי. נראה לי שגוף ציבורי שנותן מלגה לסטודנט - טוב היה עושה אילו היה מתריע בפניו מראש טרם שלל ממנו את המלגה. מעבר לכך, מדובר במלגה שאני חלק מהמחזור הראשון שלה. לכן, הם מודים בעצמם - ההתנהלות לא הייתה רצינית. הסיבה לכך שלא הגעתי למפגשים היא מעבר דירה (נראה לי הגיוני לעזוב את בית ההורים בגיל 25). נוסף על כך - הייתי שרוי בתחושה ש"עשו עלי סיבוב" - כי פתאום באים באמצע השנה ומודיעים לך המלגה נמשכת מספר נוסף של חודשים.
נראה לי שבנסיבות הללו, בהחלט יש בסיס לדרוש את כספי - גם אם איננו בסיס משפטי איתן.
בברכה,
נאור.
לפיכך, כמו שרמזתי, יש פה הפרת חוזה/הסכם ותוכל לטעון להפרת הסכם באמצעות תביעה בבית משפט לתביעות קטנות.
לפיכך, כמו שרמזתי, יש פה הפרת חוזה/הסכם ותוכל לטעון להפרת הסכם באמצעות תביעה בבית משפט לתביעות קטנות.
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר