שלום,
אני לא בטוח שזהו הפורום המתאים לשאלתי, אבל לא מצאתי משהו קרוב יותר.
בהיותי סטודנט באוניברסיטה למדתי לשני תארים, כאשר באחד מהם קיבלתי הכרה אקדמית בקורסים מסויימים כדי שלא אצטרך ללמוד אותם שוב.
עתה, עם סיום לימודיי קיבלתי מכתב מהאוניברסיטה שההכרה היא אך ורק לצורך אקדמי והיא אינה הכרה כספית. כלומר עליי לשלם כאילו למדתי את הקורסים הללו.
ושאלתי היא האם יש בסיס לדרישה לשלם שוב על אותו השירות שכבר שילמתי עליו. הרי לאוניברסיטה לא היו הוצאות נוספות בגין ההכרה האקדמית, לא בדיקת מבחנים, לא בדיקת עבודות ואפילו לאתפסית מקום נוסף בכיתה. אז מדוע עליי לשלם פעמיים על שירות שקיבלתי רק פעם אחת?
בתגובה לתהיותיי הופניתי לתקנון האוניברסיטה שבו כתוב:
"סטודנט שאושר לו פטור מלימודי קורסים על סמך לימודים קודמים במוסד אקדמי אחר או מחלקה אחרת באוניברסיטה, אינו פטור בהכרח מתשלום שכ"ל בגינו, כל פטור שיקבל הסטודנט יבדק ע"י מדור חשבונות סטודנטים מול הפקולטה במעמד סגירת התואר."
מה אתם אומרים על כך?
תודה,
רועי.
שלום רועי,
בהחלט מה שאתה מתאר מוזר לי מאוד ומעולם לא נתקלתי בכך (גם אני למדתי שני תארים ולא היתה לי כל בעיה) והכירו לי בקורסים בעבר מבלי שהייתי צריך לשלם.
אני מציע לך לפני פנייה להליכים משפטיים בנושא, לפנות לגורמים הרלוונטים במוסד האקדמי בו אתה לומד ולבקש שיבחנו זאת שוב (שהרי אתה צודק - המוסד האקדמי לא צריך להשקיע דבר אז על מה הוא דורש עוד כסף) ואם לא תקבל תשובה מספקת מהגורמים הרלוונטים במוסד (כשאני אומר גורמים רלוונטים אני מדבר על הסגל המנהל הבכיר ולא הפקידות) פנה לגורמים שמעליהם (המקביל למשרד החינוך בתחום הלימודים האוניברסיטאים).
במידה וגורמים אלו לא יסייעו, פנה להליך משפטי.
בברכה,
עו"ד חיים איציקובסקי
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עורך דין חיים איציקובסקי 055-4532886
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר