לפני כחודשיים קניתי נעלי ספורט בחנות בעיר שבה הוריי גרים (בהמלצתם החמה) שהותאמו לי ע"י צוות החנות, כשחזרתי איתן לת"א יצאתי איתן לריצה אחת והבנתי שהן לא מתאימות לי ואף עושות לי נזק.
למחר ישר שלחתי אותן בדואר רשום+קבלה לבית הוריי והם החזירו אותן לחנות בתמורה לזיכוי.
היום אבי הגיע לחנות לממש את הזיכוי והבעלים אמר לו שאחרי שהוא בדק את הנעליים שוב באותו יום שהן הוחזרו, הוא גילה שהסוליה שחוקה ולכן הוא לא מוכן לקבל את הזיכוי (כי אין לו איך למכור את הנעליים במצב כזה).
המוכר לא ראה לנכון להודיע לנו על כך במשך כל הזמן שעבר מאז מתן הזיכוי ועד להיום כשאבי בא לממש אותו
ובכלל, לא נראה לי שמותר למוכר לתת זיכוי ואז לאחר חודש וחצי, כשבאים לממש אותו, להחליט שהזיכוי לא תקף.
לדעתי זו בעיה של המוכר שלא שם לב לפגם שהוא טוען שמונע ממנו למכור את הנעל מחדש וזו פגיעה שעליו לספוג.
עם מי הצדק?
שלום,
אני בהחלט מסכים עם הדברים שהצגת.
בגדול המוכר בחנות לא היה אמור על פי חוק (תקנות הגנת הצרכן (ביטול עסקה) לקבל את הנעליים כיוון שהשתמשת בהם, אך מרגע שקיבל אותם ונתן זיכוי, הוא אינו יכול לחזור בו וכעת לא לקבל את הזיכוי או כמו שאמרת... זאת בעיה שלו.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עורך דין חיים איציקובסקי 055-4532886
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר