שלום רב,
להלן פרטי המקרה בקצרה:
רכשתי דלת כניסה מחברת דלתות.
הדלת הייתה פגומה והחברה סירבה לתקנה.
הוגשה תביעה קטנה וכנגד החברה ניתן פס"ד שעליה להחליף את הדלת הפגומה.
החברה לא כיבדה את פסה"ד ולכן פתחתי כנגדה תיק הוצל"פ.
לאחר תקופת מה, הגעתי להבנות עם החברה כי היא תחליף את הדלת בתוך 45 ימים. לצורך כך נחתם גם הסכם שצורף אליו הזמנת עבודה.
החברה לא עמדה בסיכומים והתעלמה מכל פניותיי ולכן הגשתי כנגדה תביעה קטנה נוספת בגין "הפרת חוזה".
כנגד החברה (שמי מטעמה לא הופיע לדיון) ניתן פס"ד כספי ( - החזר ערכה הכספי של הדלת).
החברה המשיכה להתעלם מפסה"ד ופתחתי תיק הוצל"פ נוסף.
במהלך ההתנהלות בתיק ההוצל"פ, ביקשתי עיקול באחד מסניפיה של החברה, אך אז קיבלתי תשובה לבקשת העיקול מעו"ד של צד ג' שרכש את פעילות החברה.
ב"הסכם מכירת פעילות" שצורף לתשובה מצויין כי "הפעילות שתועבר לרוכשת (צד ג') תהיה נקייה מכל חוב, התחייבות, עיקול, שיעבוד, או זכות צד שלישי כלשהוא..." .
יחד עם זאת צויין בפירוש שצד ג' התחייבה כדלקמן: "..החל מהמועד הקובע יועבר צבר ההזמנות הפתוחות שבידי המוכרת (החייבת) לרוכשת (צד ג'), כאשר הרוכשת מתחייבת לפעול להשלמת ההזמנות הפתוחות..."
שאלתי:
מאחר ואני לא יכול להתקדם בהליכי הוצל"פ אפקטיביים כנגד החייבת שמכרה את פעילותה לצד ג', האם אוכל על סמך הסעיף הנ"ל בחוזה, לדרוש מצד ג' לכבד את התחייבותה לחייבת ולפעול להשלמת ההזמנה הפתוחה שלי (שנוצרה כתוצאה מהסכם חריג)???
תודה,
אסי
שלום,
תחילה אציין כי מבחינה משפטית פעלת לאורך כל הדרך לא בצורה נכונה וחבל שלא התייעצת עם איש מקצוע (עו"ד) בעניין זה.
על פי מה שאתה מתאר יש בידך פס"ד כנגד חברה (אני מאמין שאתה מתכוון חברה בע"מ) ולפסק הדין יש תוקף גם כאשר החברה מחליפה ידיים (חברה בע"מ הינה ישות משפטית נפרדת) ולכן אין זה משנה אילו הסכמים יש בין בעלי החברה או מחליפי הידיים בחברה, יש בידך פסק דין וזכותך לממשו בהוצאה לפועל.
אני מאמין שהדברים שאתה מתאר כאן נאמרו לך על ידי פקידי הוצאה לפועל והמלצתי לך היא להתייעץ עם עו"ד בעניין בטרם תמשיך להיכנס לסיבוכים משפטיים נוספים.
בהצלחה.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עורך דין חיים איציקובסקי 055-4532886
כן, מדובר בחברה בע"מ, אבל החברה מכרה את פעילותה ואין על שמה נכסים, כספים או חשבונות בנק ביתרה, כך שבפועל היא חברה "על הנייר" בלבד.
המעניין הוא שצד ג' הרוכשת זהה לחלוטין לחברה החייבת (במיקום, באופי הפעילות ואפילו בשם ש"נרכש" יחד עם המכירה) ונראה שהוקמה לצורך הברחת נכסי החייבת.
מהלך של "הרמת מסך" הוא יקר ולא בטוח בכלל, שכן למיטב הבנתי בתיהמ"ש לא נוטים להרים מסך מעל חברה.
אני מדגיש שוב, ניסיתי כמעט כל פעולה אפשרית בהוצל"פ אבל אין מה לעקל!
ולשאלתי, האם אוכל להסתמך על ההסכם/התחייבויות הצדדים (צד ג' והחייבת) בכדי לדרוש את זכויותיי שעל פניו התחייבו למימושה?
תודה שוב,
אסי
שלום,
אני לא מסכים לניתוח המשפטי שלך לעניין הרמת מסך וכד'.
כן בהחלט שאתה יכול להסתמך על ההסכם ביניהן (במידה ויש לך את ההסכם) כמו גם כל הסכם או ראיה אחרת להוכחת טענותיך בבית המשפט או הוצאה לפועל.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עורך דין חיים איציקובסקי 055-4532886
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
