שלום. בסוף שנת 2012 התחלתי בטיפול קוסמטי/בריאותי (אקנה) אצל בעלת עסק ידועה בתחום.
התחלתי עם 10 טיפולים+תכשירים שקניתי והתוצאות התחילו להגיע. (שיפור ניכר אך לא 100%)
בסוף עשרת הטיפולים, שילמתי עבור עוד 5 טיפולים משמרים כשהמלצת המטפלת כאשר בהם מרווח הטיפולים גדול יותר.
ביצעתי 3 טיפולים כאשר ביניהם ככל הנראה בגלל המרווח הארוך המצב התחיל להתהפך ואף הדרדר.
לקראת הטיפול ה-14 פניתי למטפלת 13 יום לפני במייל וביקשתי לבטל את הטיפול הקרוב (היא אישרה שקיבלה את המייל ואף שלחתי לה עוד 2 מיילים נוספים בעניין,הטיפול ה-15 עוד לא נקבע כלל) וביקשתי בנימוס החזר כספי עבור 2 הטיפולים הללו ששולמו כבר מראש בתשלומים.
מספר ימים לאחר הטיפול שבוטל פניתי למטפלת ושאלתי אודות ההחזר, היא השיבה כך:
"כידוע לך וכזכור לך בבואך לטיפול הנך חותם על טופס שבו נאמר:
הנני מודע לכך ומסכים כי באם ארצה לבטל מכל סיבה שהיא את הטיפולים לא אוכל לקבל החזר כספי אלא זיכוי בגין טיפולים נוספים הניתנים במסגרת השרות.
מיום הפסקת סידרת הטיפולים מכל סיבה שהיא ע"י הלקוח ניתן לקבל זיכוי להמשך טיפולים על סך הטיפולים ששולמו עד 18 חודשים מיום הפסקת הטיפול ע"י הלקוח.
החזר כספי מתבצע רק לאחר 2 טיפולים ראשונים במידה והלקוח מתחרט.
ולכן לפנים משורת הדין אני מוכנה להחזיר לך תשלום אחד בלבד מכיוון שעד כה החזקת /שמרת מספר חודשים את הטיפולים הנותרים ומבחינתי זה הפסד כי באותם ימים ושעות לא קבלתי מטופלים אחרים ורק לאחרונה הודעת לי על החלטתך.
אני לא עושה העברה כספית דרך האינטרנט, הנך מוזמן לקבל צק . מבקשת להודיע לי מתי אתה מגיע ובמקביל מבקשת מכתב בחתימת ידך המצהיר שאין לי שום התחייבות אליך ואין לך שום התחייבות אלי."
*אני זוכר שחתמתי על טופס אצלה, הקשור בנושא הבריאותי שלי אך לא זוכר לגבי עניין הביטול.
מכיוון שהטיפול הזה הינו מאוד אינדיבידואלי והתוצאות משתנות מאחד לשני, אין זה הגיוני שאם ארצה לבטל את המשך הטיפולים, אקבל זיכוי כשאין לי צורך בהם, במקום החזר כספי.
מאידך שהחזר כספי לאחר 2 טיפולים גם שנוי במחלוקת כי לאחר 2 טיפולים השיפור אינו ממשי מספיק כדי לדעת מה קורה הלאה.
העלות המצטברת הזו לא הייתה קלה לי בכלל ובייחוד כאשר טיפולים אחרים קיימים גם בשליש מחיר וייתכן כי תוצאותיהם עלולות להיות דומות או טובות יותר.
מדובר על 800 שקל לטיפול (12,000 ש"ח)+תכשירים שנקנו אצלה בפעם הראשונה שגיליתי שגם אותם מכרה לי במחירים מופקעים והזמנתי אותם דרך האינטרנט מספקים בארץ.
אשמח לשמוע את דבריי המקצוענים כדי שאוכל לדעת איך לפעול בהמשך.
תודה
רועי
שלום רועי,
על פי הדברים שאתה מתאר כאן, מבחינה משפטית יש פה הרבה יותר מאשר החזר תשלום אחד או 2 תשלומים ונדמה כי כל ההסכם ביניכם וכל התהליך הטיפולי, כמו גם תוצאות הטיפול בעייתיים ונדמה (על פי מה שאתה מתאר) שיש כאן מס' עוולות כנגדך.
אני מציע לך לפנות לעו"ד לצורך קבלת ייעוץ, הן בשל העניין האינטימי של הדברים והן בשל הכסף הרב ששילמת לחינם.
במידה ואתה מעוניין בייעוץ וסיוע משפטי בעניינך, אתה מוזמן לפנות אליי ואשמח לסייע.
בברכה,
עו"ד חיים איציקובסקי
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עורך דין חיים איציקובסקי 055-4532886
שלום חיים,
אין לי ממש טענה כלפי הטיפול כי בטיפולים מסוג זה התוצאות משתנות מאדם לאדם.
אבל עצם זה שביקשתי לבטל את 2 הטיפולים האחרונים ואני לא יכול לקבל החזר מלא לא נשמע לי הגיוני.
האם ידוע לך על החזר כספי במקרה שמבטלים טיפולים כמו הסרת שיער? אם אני עוזב באמצע, האם מגיע לי החזר כספי מלא או שזה תלוי לפי תקנון החברה?
ביקשתי כבר את הטופס עליו חתמתי מהמטפלת כדי לעבור עליו.
תודה לך.
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר