שלום רב. אינסטלטור שהיה בביתנו לקח על עצמו החלפת דוד ישן לחדש של חברה ""Hromagen ל – 150 ליטר בבית משותף( מחליף חום).
יחד עם העבודה הוא ביקש 4,700 ₪. , שאני שילמתי במזומן ועל כך יש פתק של האינסטלטור עצמו.
למחרת הוא בא לעשות העבודה אחרת (להחליף 4 ברזים) ואמר שזה יעלה 30 * 4 (מחיר של הברזים) + 30 * 4 (מחיר העבודה) = 240 ₪, אבל המליץ על עוד פעילות, אמר עד כמה מסוכן לא לעשות מה שהוא ממליץ ולקח במזומנים 3,700 ₪.
אין לי הוכחות לזה, משום שגם במקרה זה והמקרה הקודם, אלי קבלות לא נתן. אבל יש עקבות של העבודה ירודה שלו.
החודש הדוד החדש לא עבד והתחלתי לחפש למי לפנות, כי אלי לטלפונים שלי לא ענה וגם עכשיו מנתק.
במהלך החיפוש, התברר כי שתיים מהמתקינים ברחובות)שלא מתחבאים מאחור טלפון Orang וכרטיס (Big Tock מוכנים לשים לי הדוד חברת "Hromagen (יחד עם העבודה) ב - 2600 ₪ ראשון, ובא - 2640 ₪ שני, בנוסף, במשרד Hromagen" " נאמר לי הדוד עצמו שווה 1967 ₪ והתקנה שווה 750 ₪.
מכאן: 1967 + 750 = 2717 ₪.
1. מדוע, כשהוא לקח על עצמו החלפת 4 ברזים ב – 240 ₪, (לפי הסברו), אלי האנסטלטור הונה אותנו לעוד 3,500 ₪ תוך שימוש בעובדה שאנחנו לא מומחים ולא יודעים את המחירים?
2. למה ההבדל בין המחירים בהתקנת דוד חברת ""Hromagen אצל אלי ושלושת אחרים 2.000 ₪?
3. אנחנו זוג גמלאים ולכן אלי האנסטלטור החליט שאנחנו חסרי הגנה?
4. או חסות של מועצה לצרכנות נותנת לו זכות לעקוץ?
5. מותר לא לתת קבלות ובכך להסתיר את ההכנסה של?
6. אך משרד התעשייה מסחר והתעסוקה נתן לו הזכות לעבוד במקצועה אם את האיכות ואחריות לעבודה שלו ירודים?
הסכום הכולל שביומיים זוג גמלאים "נענש" על-ידי אלי האנסטלטור: 2.000+ 3.500 = 5.500 ₪.
אודה לתשובתך בנושא.
שלום,
תחילה אגיד כי גם אני מצטער שיש אנשים שאינם הוגנים. שנית, במקרה שלפנינו (כפי שאתה מתאר אותו בפני) לצערי אין לך את מי להאשים אלא את עצמך.
זכותו של האינסטלטור לבקש (טרם העבודה) את הסכום שנראה לו נכון מבחינתו לבקש בעבור העבודה וזכותך לסרב לעבודתו אם המחיר אני מתאים לך.
טרם ביצוע העבודה היה עליך לעשות סקר שוק ולבדוק (לפני המקרה ולא אחריו) מה המחירים הנהוגים בשוק, לדבר עם עוד כמה אנשי מקצוע ולבקש הצעת מחיר ולאחר שכל המידע נמצא לפניך לבחור את איש המקצוע המתאים לך. ככה זה עובד בישראל.
מעשיו של איש המקצוע בהחלט לא ראויים, אך הם אינם לא חוקיים.
אני מציע לך לפנות למועצה לצרכנות, לפרוס בפניהם את הסיפור ולבקש את עזרתם בעניין.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עורך דין חיים איציקובסקי 055-4532886
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר