לעו"ד שלום !
לפני כמעט 3 שנים נפגעתי בתאונת קטנוע. שכרתי שמאי שעלותו היתה 1200 ש"ח לקביעת הנזק והגשתי דרישה לחברת הביטוח "שלמה". כעבור שנתיים שלחו לי צ'ק על סך חצי מהדרישה, ובו פיצוי שכלל רק חצי משכ"ט השמאי ששילמתי בפועל + קסדה + ארגז וערך הקטנוע במחירון בקיזוז ערך השרידים.
למיטב הבנתי ע"פ חוק עליהם להחזיר את מלוא עלות שכ"ט השמאי וכן פיצוי עבור ביגוד שנקרע עקב התאונה והפציעה.
המליצו לי להגיש מיד תביעה קטנה מאחר ועוד שבועיים עובר מועד ההתיישנות של 3 שנים.
שאלתי:
- האם נכון הדבר שכמעט במאה אחוזים יאשרו לי את יתרת ההחזר ? (שכ"ט מלא ופיצוי על ביגוד)
- האם ניתן לבטל תביעה לאחר שהגשתי אותה (ללא אישור הצד השני)
- במידה ונקבע מועד לדיון ואני אמור להיות בחו"ל, האם ניתן לשנות או לדחות את המועד ?
וכלל, מה המלצתך ?
תודה !
שלום,
1. אינני יכול לערוב לך לגבי ה 100% ואין אף אדם שיערוב לך על כך, כיווןשאין זה תלוי בי או בכל עו"ד אחר, אלא בשופט הדן בתיק והשופט מחליט על פי שיקול דעתו האישית שלא תלויה בעו"ד.
2. כן, ניתן לבטל תביעה לאחר שהוגשה ואין זה תלוי בצד השני.
3. במידה ונקבע דיון ואינך יכול להופיע ביום הדיון תמיד תוכל לבקש את דחיית הדיון לזמן אחר כיוון שאתה בחו"ל (יהיה עליך להוכיח זאת כמובן).
אני חייב לציין כי אינני מבין מדוע חיכית כל כך הרבה זמן לפיצוי הכספי ומדוע חברת הביטוח לא פיצתה אותך בכל סכום התביעה.
אם היית פונה לעו"ד כשזה קרה, שיחת טלפון אחת היתה פותרת את העניין ולכן חבל שגררת זאת כל כך הרבה זמן. אני מציע לך לפנות לחברת הביטח באמצעות עו"ד כדי לקבל את כל הפיצוי ואם מדובר על סכום גבוה להגיש תביעה בעניין (כמובן שמידה ולא חתמת על מסמך שאינך יכול להגיש תביעה לאחר שקיבלת את הכסף - מסמך שאני מניח שכבר חתמת).
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עורך דין חיים איציקובסקי 055-4532886
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר