קניתי שמלה ערב מבחורה דרך האינטרנט קבענו להיפגש באמצע הדרך שלי ושלה ודרך הטלפון שאלתי על המידות של השמלה והיא אמרה לי את המידה כמו שאני לובשת נפגשו ברחוב ומדדתי את השמלה באיזה פינה השמלה לא עלתה עלי אז היא הראתה לי שיש לה תפרים בצדדים שאפשר לפרום אותם והיא אמרה אל תדאגי התופרת אמרה לי שגם אם אני יהיה בהריון אני יוכל להרחיב אותה ובשיא טיפשותי היא הצליחה לשכנע אותי.
נתתי לה שקים דחויים איך שהגעתי לבית פרמתי את התפרים והשמלה עדיין הייתה קטנה עלי, תכף התקשרתי אליה היא אמרה שאין בעיה היא תקבל את השמלה בחזרה איך שנוח לי דרך הדואר או שאני יגיע אליה וכך סגרנו את השיחה שנמצה זמן ודרך להחזיר את השמלה למחרת בערב היא שלחה לי הודעה לפלאפון שאני יגיעה אליה ורק למחרת ראיתי את ההודעה וחזרתי אליה ואמרתי לה שאני לא יכולה כך להגיע שאני חייבת למצוא בייבי סיטר ואז להגיע אליה וזה יהיה ממש בימים הקרובים היא אמרה לי שיש לה משה יא שרוצה את השמלה עכשיו ושהיא תנסה לדחות אותה והיא תהיה איתי בקשר חיקיתי לתשובה מימנה והיא לא התקשרה לאחר שישה ימים מיום הקניה התקשרתי לשאול אותה אם אני יכולה להגיע אליה והיא אמרה שהיא כבר לא מוכנה לקבל את השמלה בחזרה ושאני הרסתי אותה ברגע שפרמתי את התפרים ושבגללי היא גם הפסידה נסיעות ויום עבודה התחננתי אליה לקבל את השמלה בחזרה הסברתי לה שיש עוד זמן קצר אירוע ושאני לא יכולה לקנות עוד שמלה אם היא תפרע את השקים ושהלכתי לשני תופרים ושניהם אמרו לי שאי אפשר להרחיב את השמלה. השאלה שלי האם אני יכולה לבטל את השקים האם זה מותר דרך הגב רשמתי על השקים למוטב בלבד. והאם במצב שכזה החוק לטובתה? האם היא יכולה לתבוע אותי ובכלל מה עלי לעשות ועוד דבר חוץ מאת שמה ואת מספר הפלאפון שלה אן לי לא את הכתובת שלה ולא את השם משפחה שלה
שלום,
בתשובתי אתייחס רק להיבט המשפטי בשאלתך : ברגע שרכשת מוצר והוא נמצא בידייך, אינך יכולה לבטל את השיקים מבלי להיות חשופה לתביעה מצד המוכרת (ואף דברים נוספים כמו חברה לניכיון שיקים).
בכל מקרה הדרך היחידה מבחינתך מבלי להיכנס לסיפור המקרה שנשמע לי הזוי לגמרי) אם את רוצה לבטל את העסקה עליך להגיש תביעה כנגד המוכרת בבית המשפט. ממליץ לך תביעה בבית המשפט לתביעות קטנות.
בהצלחה.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עורך דין חיים איציקובסקי 055-4532886
האם מבחינה משפטית אני כן יכולה לבטל את השקים ואז לתבוע או שעדיף מבחינה חוקית להשאיר את השקים כך שהיא תפרע אותם ובן לבן מלתבוע? מה עדיף לי אפה אני אצה צודקת ובסדר מבחינת החוק?
מבחינה חוקית אסור לך לבטל את השיקים, שכן את תהיי חשופה לתביעה מצד המוכרת ולכן אני מציע לך שלא לבטל את השיקים, אך כמובן שזאת החלטתך. אם את חושבת שאינך צריכה לשלם, את יכולה לבטל את השיקים ואז להיות חשופה לתביעת המוכרת.
איך אני אמורה לתבוע מבלי שאין לי שום פרטים של המוכרת פרט לטלפון ושם פרטי ואפילו לא שם משפחה? האם מבחינה חוקית עדיף לי לא לבטל את השקים ולתבוע ואם כן על איזה סיבה?
תוכלי די בקלות לאתר אותה בחיפוש בגוגל.
בהצלחה.
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר