הייתי מעוניינת לשאול אתמול ביצעתי עסקה במכון קוסמטי ונתתי להם 6 שיקים על סך 500 ש"ח שאותם יגבו כול חודש וקיבלתי קבלת על כך למחרת יצרתי קשר עם אותה נציגה שאיתה סגרתי עיסקה הייתי מעוניינת לבטל אותו היא בתגובה מסרה לי כי לא ניתן לבטל ולא מחזירים את הכסף אלא המדינויות שלהם היא בצורת זיכוי (והנציגה תיארה לי את הסיטואציה של לקוחה שנכנסת לחנות בגדים ובמקום הבגד שהיא מעוניינת להחליף היא מקבלת בגד אחר שתרצה, באותו המחיר).
כמו כן הייתי מעוניינת לשאול האם מצב זה חוקי ויש עילה לתביעה?
והאם ניתן לבטל את השיקים שנתתי לה?
תודה מראש על עזרתך בנושא
שלום,
כל הקשור לביטול עסקה תוכלי לקרוא בתקנות הגנת הצרכן (ביטול עסקה).
לצערי התקנות לביטול עסקה עוסקות בנושאים ספציפיים ואינם מתייחסות לביטול עסקה בגין המקרה שלך, או במילים אחרות, כיוון שהתקנות לא חלות על מכונים קוסמטיים, אין חוק שקובע כי המכון חייב לבטל את העסקה וכדי לבטל את העסקה עליך לבחון את ההסכם/חוזה עליו חתמת במקרה זה ולבחון מה קובע ההסכם.
אין המקרה שלך דומה לענין של רגישת בגד כיוון שעל פי תקנות הביטול ניתן להחזיר בגד לחנות ולקבל את כספך חזרה.
לשאלתך השניה לא אינך יכולה לבטל את הצ'קים שאחרת תהיי חשופה לתביעה מצד המכון בשל ביטולם.
לפיכך מעשי המכון חוקיים (כיוון שהחוק שותק בקשר לביטול במכוני קוסמטיקה ויופי) ואין לך עילה לתביעה ואינך יכולה לבטל את השיקים.
על מנת לצאת מהסבך יהיה עליך לבקש את ביטול העסקה מבית המשפט וגם כאן הסיכויים הם לא לטובתך כיוון שהחוק לא לצידך.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עורך דין חיים איציקובסקי 055-4532886
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר