שלום רב,
הגשתי עם בת זוגי תביעה בבית משפט לתביעות קטנות עקב אי גילוי נאות לפני חתימת חוזה. מספר חודשים לאחר הגשת התביעה על ידנו הגיש נגדנו הנתבע תביעה לסדר דין מהיר בבית משפט השלום על הפרת חוזה (על סכום גבוה מהאפשרי בתביעות קטנות). המועד בו נצטרך להגיש את כתב ההגנה לבית משפט השלום יוצא (בגלל פגרת הקיץ) לאחר מועד הדיון שנקבע לתביעתנו בתביעות קטנות.
מדובר באותו עניין רק משני צדדיו השונים. הוא הגיש כתב תביעה בשלום העתק כמעט מדויק של כתב ההגנה שלו בתביעות קטנות, וגם אנו נגיש לבית משפט השלום כתב הגנה כמעט זהה לכתב התביעה שהגשנו לתביעות קטנות.
שתי שאלות:
א. אם בית המשפט לתביעות קטנות יפסוק לזכותינו- מה המשמעות לגבי התביעה שהוגשה נגדנו באותו עניין בבית משפט השלום?
ב. איננו מעוניינים באיחוד תיקים בגלל רצוננו לסיים את העניין במהרה ואי רצוננו להיגרר להוצאות נוספות. האם קיימת אפשרות שהצד השני יבקש בדיון בבית משפט לתביעות קטנות איחוד תיקים ובית המשפט יענה לבקשתו?
בתודה מראש,
בני
שלום בני,
לא רק שהצד השני יבקש את איחוד התיקים (יש לו אינטרס שכזה), אלא בית המשפט יאחד את התיקים, כיוון שמדובר על אותם הצדדים, אותם הנושאים ולכן כדי ליעל את הדיון יש צורך לאחד את התיקים שיתנהלו כמובן בבית משפט שלום ולא בתביעות קטנות.
ולכן לא יכול לקרות מקרה שבו תקבלו פסק דין בתביעות קטנות ולאחר מכן יתקבל פסק דין באותו נושא בהליך אחר.
בהצלחה.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עורך דין חיים איציקובסקי 055-4532886
זו נראית דרך יעילה לכל מי שרוצה לעכב הליכים בתביעות קטנות- להגיש תביעה נגדית בבית משפט שלום. הרי כל המשמעות של תביעות קטנות היא לא לעכב, אך כאן נראה שלמרות שתביעתנו נמוכה מזו המוגדרת בדין מהיר נאלץ להגרר למשפט יקר ומסובך יותר.
אני מסכים איתך בעניין לגמרי, אך מי שאחראי לתקן את התקלה הזאת הינם משרד המשפטים ו\או המחוקק.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עורך דין חיים איציקובסקי 055-4532886
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
