היי,
לפני כמה ימים מכרתי את הרכב שלי לאדם ללא ביצוע בדיקה. הצעתי לקונה לבצע בדיקה לרכב כי לא ידעתי בדיוק מה מצבו, אולם ידעתי שמצבו לא טוב, שכן הוא היה בעבר בי"ס לנהיגה והיו לו תאונות, ועל כן מכרתי אותו במחיר נמוך למדי. כעת, הרוכש התחרט ורוצה להחזיר את הגלגל אחורה בטוענה שהוא הלך למוסך ואמרו לו שהוא צריך להשקיע אלפי ש"ח בגיר חדש. הוא התקשר אליי ואיים לתבוע אותי. הוא מבקש להחזיר את הגלגל אחורה ולהעביר לי בעלות, או שאשתתף עימו ברכישת הגיר החדש.
יצוין שהוא העביר את הרכב על שם תו סחר.
מה דעתך?
שלום,
במידה והצגת לו בתום לב את הבעיות ברכב כפי שידעת עליהם ביום המכירה והוא ידע עליהם, אז אין לו עילה לתביעה.
כמו כן, אם הצעת לו לקחת את הרכב לבדיקה והוא בחר שלו אין לו להלין אלא רק על עצמו.
האם ערכתם ביניכם הסכם מכירה ? והאם ציינת את הפרטים הללו בהסכם ביניכם ? זה בהחלט יכול להקל על הדברים.
בכל מקרה אם הוא יגיש תביעה יהיה עליו להוכיח את טענותיו בבית המשפט ולהתמודד עם טענות מצידך כפי שהצגתי לך אותם כאן.
לדעתי, במידה ולא הצגת בפניו בתום לב את התקלות ברכב ו\או לא הצעת לו לקחת את הרכב לבדיקה, אני חושב שזה יהיה הגון להשתתף בתיקון הגיר (אבל אני מהמחמירים בעניין התנהגות בתום לב) ואם אינך חושב בדרך זאת (וזכותך) תאלץ להתמודד כנגד תביעתו באמצעות כתב הגנה והצגת טיעונים משכנעים וראיות בבית המשפט.
במידה והנך מעוניין בייעוץ וסיוע משפטי בעניינך, אתה מוזמן ליצור קשר.
בברכה,
עו"ד חיים איציקובסקי
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עורך דין חיים איציקובסקי 055-4532886
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר