שלום וברכה,
הייתי מנוי לשירותי האינטרנט דרך בזק ובזק בינלאומי (תשתית וספק). לפני כחצי שנה החבילה התפרקה והחלטתי לעבור לספק אחר בלי לעדכן אמצעי תשלום. במהלך המעבר שלחתי בקשה לניתוק דרך אתר נתק. בדיעבד התברר לי שאין בכך ראיה לקבלת הבקשה ,אך ברשותי האישור על שליחתה. כעת פנו אלי מבזק בילאומי בטענה שיש לי חוב של 3 חודשים מולם. טענותי שלא קבלתי כל התראה מוקדמת לא התקבלו, ועו"ד שלהם מאיימת בהוצאה לפועל. שאלותי הן כאלה: 1. האם יש להם זכות לדרוש חוב של מעל שלושה חודשים רק על בסיס דואר שנשלח ללא חתימה על קבלתו (הכתובת שבידם כבר לא היתה מעודכנת) וללא שהרימו טלפון אחד? 2. האם יש לי זכות לבקש את פירוט הפניות שלי ושלהם בתקופה הזו כולל הקלטת השיחות שבידם? לא גלשתי בתקופה זו אף דקה אחת ולאור האישור שבידי ברור כי לכל נציג הייתי אומר שכבר הגשתי בקשה להתנתקות ושאיני מנוי שלהם. יש כאן שכל ישר והתעקשות לא מובנת שלהם, עוה"ד שלהם מאוד חסרת סבלנות ואני לא סומך על בהירות התמונה כפי שהיא מציגה אותה. תודה רבה!
שלום גלעד,
אתחיל ואומר כרמז כי אינך שואל את השאלות הנכונות,אך בשל פנייתך אענה על שאלותיך כפי ששאלתך.
1. כן יש להם זכות לפעול ככה. כמו כן יש להם גם זכות לפעול נגדך מבלי שהם הודיעו לך על כך. זה שיש למישהו זכות לא אומר שזה תקין, נכון ובתום לב (אני מקווה שאתה מבין למה אני מתכוון).
2. כן יש לך זכות לבקש כל מידע שקשור לעניינך, לרבות מסמכים, חוזים, חתימות, הקלטות ועוד.
מקווה שעזרתי
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עורך דין חיים איציקובסקי 055-4532886
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר