שלום לכולם,
אני תובע בתביעה קטנה חברה שמכרה לי מוצר לא תקין.
אני יודע שאני כתובע לאחר שהשופט פוסק את סכום התביעה לטובתי שאני זוכה בתביעה ובסכום התביעה שהגשתי אז השופט אמור לפסוק גם שהנתבע חייב לשלם לי את ההוצאות של המשפט.
רציתי לדעת מה ההוצאות של המשפט כוללות ואיך אני אמור להוכיח את ההוצאות שהיו לי בתביעה? להביא למשל קבלות כמו של האגרה של התביעה שהגשתי? להביא קבלות של העורכי דין שנתנו לי יעוץ משפטי? למי אני מביא את זה בבית משפט? למזכירות? מי מטפל בזה עבורי - עבור התובע?
ואיך אני מקבל את סכום התביעה מהנתבע? ואיך אני מקבל את ההוצאות מהנתבע?
אני מבקש ממכם שתענו לי כי אני מאוד לא מבין בעניין זה אפילו שהגשתי תביעה לבד ושנתנו לי יעוץ משפטי בתשלום לא יצא לי לשאול את השאלות הנ"לֹ.
תודה מראש,
גדי וקנין.
שלום,
בתביעות קטנות הוצאות המשפט נקבעות על ידי השופט ולכן אינך צריך להיות מוטרד בענייו.
במידה והיו לך הוצאות משפט היה עליך להציג את ההוצאות (קבלות, חשבוניות) ולצרפם לכתב התביעה. אם לא עשית זאת תוכל להציג את הדברים ביום הדיון בית המשפט בפני השופט.
כאשר ינתן פסק דין השופט יקבע גם את סכום הפיצוי (אם בכלל) ועל המפסיד לשלם את סכום הפיצוי כפי שקבע בית המשפט. במידה ולא יעשה זאת, יש לפנות להוצאה לפועל.
בהצלחה.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עורך דין חיים איציקובסקי 055-4532886
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר