לפני שהגשתי כתב תביעה בבית משפט לתביעות קטנות התייעצתי עם סוכן ביטוח (לא עורך דין) הוא עזר לי בכתיבת כתב תביעה ובכללי ענה על כמה שאלות בנושא, גבה ממני כמה מאות שקלים ונתן קבלה, את הקבלה והסכום צירפתי לתביעה בנוסף עם עלות הנזק והוצאות משפט שתבעתי.
עכשיו השאלה שלי אם אני יכול לתבוע שישלמו לי את התשלום על הייעוץ משפטי בתביעה קטנה כי התובע התקשר והפחיד אותי שאת זה אין לי זכות לתבוע ולאדם שנתן לי יעוץ משפטי שזה לא בתחום שלו אסור לעשות את זה.
עוד שאלה, הנתבע גם אמר שבבית משפט הוא מקסימום ישלם הצעות מחיר ללא מע"מ, שאת ה18% מע"מ מהצעת המחיר כאילו אני לא אקבל.
האם זה נכון או שאני אקבל את מלוא התביעה מהצעת המחיר שקיבלתי במוסך.
תודה.
שלום,
1. אסור לרואה חשבון או מי שאינו עורך דין לתת ייעוץ משפטי ו/או לסייע בכתיבת כתב תביעה ואותו רואה חשבן עבר עבירה.
2. אני מניח שהשופט לא ייתן לך החזר הוצאות בשל כך, אך כמובן שזה החלטתו של השופט הדן בתיק.
3. מי שקובע כמה ישולם (עם מע"מ או בלי מע"מ) זה השופט ולא הנתבע.
בהצלחה.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עורך דין חיים איציקובסקי 055-4532886
זה סוכן ביטוח והוא עזר לי כי היה מעורב במקרה דומה ושכנע אותי שכדאי לי לא לוותר וכן ללכת לתבוע.
האם הוא יכול להסתבך בעקבות זה ?
שוב תודה על העזרה.
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר