שלום, אמנם איני צרכן של בית הקולנוע אך זהו הפורום הקרוב ביותר לטעמי להעלאת הבעיה שלי. בפברואר האחרון התחלתי לשכור דירה, מתברר כי יש קיר בדירה שגובל עם קולנוע (מאוד ידוע אגב עם סניפים רבים בישראל). הרעש קשה ביותר, בעיקר של בסים. התלוננתי בפני מנהל הסניף שאמר כי ידיו כבולות ושאפנה לשירות לקוחות של החברה. עשיתי זאת לאחרונה ואני בספק אם אקבל מענה. העירייה מעורבת ואמורה לשלוח נציג לביתי על מנת למדוד את הדציבלים. הרעש חורג הן מרמת הדציבלים המותרת בחוק והן מהשעות בהן מותר להרעיש (פועל עד 1 בלילה). פגיעה נוראית באיכות חיי. בהנחה שהחברה "תנפנף" אותי, ושהעיריה תמשוך את הטיפול בעניין, האם עומדת לרשותי האפשרות לדרוש מבית הקולנוע, באמצעות ביהמ"ש, לאטום לחלוטין מרעשים את בית הקולנוע או להביא לפתרון אחר? תודה רבה מראש
שלום,
אתחילה אגיד כי אני לא בטוח שעליך לפנות לבית הקולנוע בעניין זה (אלא אם כן יש חריגה של רעש), אלא לבעל הבית שממנו שכרת את הנכס.
על המשכיר לספר לשוכר טרם החתתימה על החוזה כי יש רעש חריג ואם השוכר מסכים לכך אז אין כל בעיה.
אתה בהחלט יכול לפנות לעירייה ולבית הקולנוע ולמודדי רעש ולהוציא כספים (שאני לא בטוח שיעזרו במשהו) או פשוט היית צריך לדעת לאן אתה נכנס טרם החתימה.
בית המשפט לתביעות קטנות אינו יכול להוציא צווים ולא תוכל לקבל את הסעד אותו אתה מבקש בבית המשפט לתביעות קטנות. במקרה זה תמצטרך לפנות לבית משפט שלום.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עורך דין חיים איציקובסקי 055-4532886
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר