שלום רב,
לפני כחצי שנה רכשתי מכשיר סלולרי עם אחריות לשנה.
לאחר שלושה ימים מהרכישה הרמקול שלו הפסיק לעבוד ולא היה ניתן לדבר בו. המכשיר הוחלף לי למכשיר חדש.
לאחר כחודש רכיב הג'י פי אס (במכשיר החדש שקיבלתי) התקלקל. ביקשתי לבטל את העיסקה ולקבל את כספי בחזרה על מנת שאוכל לרכוש מכשיר מדגם אחר. בעלי החנות סרבו, ואמרו לי שאם באמת ימצא שהמכשיר פגום, אקבל שוב מכשיר חדש.
לפי תקנון החברה, בדיקה זו יכלה להמשך עד 3 שבועות, בפועל היא נמשכה חמישה שבועות (מבלי שקיבלתי מהם מכשיר חלופי).
לאחר בדיקתם נמצא שהמכשיר אכן פגום ושוב קיבלתי מהם את אותו מכשיר- חדש לחלוטין.
לאחר כשבוע מתחילת השימוש בו, רכיב הג'י פי אס במכשיר זה גם הפסיק לעבוד, בנוסף צילום המסך אינו עובד, ומסך המכשיר הופך מידי פעם לשחור לבן.
בשיחה אתמול עם בעלי החנות, דרשתי לבטל את העסקה שוב ולקבל את כספי בחזרה.
הם טוענים שללא בדיקת המכשיר ווידוא שאכן הוא פגום- לא יוכלו לבטל את העסקה (מה ששוב מעמיד אותי במצב בו אהיה מספר שבועות עם טלפון), והדבר הנוסף שהם אמרו הוא- שמשום שרכשתי את המכשיר הראשון לפני כחצי שנה, דגם זה אינו נחשב לחדיש וערכו בשוק ירד, ולכן לא אקבל את מלוא הסכום בחזרה.
שאלתי היא האם יתכן דבר כזה? הרי הם אלה שמלכתחילה נתנו לי בזה אחר זה מכשירים פגומים, ולא הסכימו להחזיר לי את הכסף עד כה. האם אני זו שצריכה לספוג את ירידת ערכו בשוק??
תודה רבה!
שלום,
לא. בוודאי שלא. אינך צריכה לספוג את ירידת ערך המכשיר ויותר מזה, צד המפר הסכם (מכר מכשיר תקול) צריך לשלם פיצויים לצד השני, כך שבמקרה של תביעה לא זו בלבד שתקבלי את סכום המכשיר ששילמת בפועל אלא גם פיצויים.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עורך דין חיים איציקובסקי 055-4532886
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר