קיבלנו אוטו חלופי מחברת באדג'ט.
מהרגע הראשון ההגה היה רועד כל הזמן בנסיעה של סביבות 100. אז לא ידענו מה זה. ולא יחסנו חשיבות.
היום נסעתי לבית מהעבודה. בכביש מהיר 431 התפוצץ גלגל קידמי ימני. במהירות 100 קמש כשעקפתי רכב אחר דרך נתיב שמאלי. הרגשתי שאני מאבדת שליטה מיד בלמתי וירדתי לשול השמאלי בכביש.
יצאתי עם אפוד צהוב וראיתי שהגלגל הפגוע פונה לצד הכביש ולא ניתן להחליף. התקשרתי לבעלי שיברר עם באדג'ט מה עושים. הם ניפנפו אותו בטענה שאין להם שירות גרירה ושזה לא באחריותם... וזאת למרות המצב המסכן חיים שהייתי בו. בהיותי עומדת בכביש מפוצץ תנועה מהירה מאוד. וכל אוטו שעבר פשוט יכל להכנס בי...
חשבתי מהר מה עושים... התקשרתי לשירות נתבי התנועה ובבכי ופחד הסברתי את שקרה... בעלי כבר היה בדרך. הבחורה במוקד הרגיעה ואמרה שמזמינה רכב שרות שהגיע יחסית מהר.
ראה את המצב והזמין משטרה שחסמה את התנועה בזמן שחצינו לשול הימני... החליפו גלגל. נסענו לבאדג'ט ישר הטכנאי שם אמר מה פתאום זה באחריותכם וכו. מאיפה אני יודע איפה נסעתם עם האוטו וכדומה..
כשהגעתי לדלפק סיפרתי לפקידה מה קרה... שאלה מה קילומטראז אמרתי 79-78 (שצריך ב80 אלף לעשות טיפול) ישר התחילה לבדוק בהיסטוריה של האוטו אמרה שניה... החליפה צבעים בפנים וביקשה לראות את הגלגל... בדרך התלחששה עם הטכנאי שמעתי רק שהוא אמר לא יודע מה את רוצה ממני... שאלתי אותה אם מצאה משהו בהיסטוריה של האוטו אמרה שכן. לאחר מכן שראתה את הכלגל נתנה הפניה לפנצריה להחליף גלגל... פתאום על חשבונם שיחליפו לנו גלגל בלי ויכוחים וכלום. הגענו לפנצריה העובד בדק את האוטו ואמר שאין מצב שהוא מוציא אותנו רק עם גלגל אחד מוחלף.... שכל הגלגלים שחוקים במיוחד הקדמי השמאלי.... בקיצור התקשרו לחברה וביקשו הפניה ואישור להחליף 4. כמובן גם זה ללא ויכוח והכל בסדר.השאלה אם יש כאן עילה כלשהי? של רשלנות ועוגמת נפש. אני ממש יכלתי לאבד את חיי ברגע אחד... אשמח לעזרה והכוונה. תודה, אלונה.
שלום,
בכללי התשובה לשאלך היא כן, אך די לדעת בוודאות מהי אחריות החברה במקרה זה עליי לעיין בהסכם ובמסמכים בעניין אחריות החברה על תקלות.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עורך דין חיים איציקובסקי 055-4532886
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר