שלום
פונה אלייך בעקבות יחס נוראי שקיבלתי מחברת לנובו ומעבדת CPM שמייצגת אותה בארץ. רכשתי במהלך חודש ספטמבר מחשב בארה"ב. לאחר שימוש של שבוע, המחשב נכבה, עקב תקלת יצרן בלוח האם, יצרתי קשר במיידי עם נציגות חברת לנובו על מנת לממש את האחריות הבינלאומית שיש לי על המחשב ולמחרת אספו את המחשב ונלקח למעבדת CPM. המחשב שהה 3 חודשים במעבדה, ללא שאני מקבל תשובות (את חלקן, מעליבות במיוחד שמרתי כמובן במייל) וללא שמתקנים את המחשב בטענה שהינם בהמתנה להגעת החלק. מפה לשם לאחר 3 חודשים נאמר לי שהחלק לא הגיע ומחזירים את המחשב (האחריות מציינת שמתחייבים לbest efforts אז אני לא בטוח שזה לגמרי הפרת אחריות מצידם אבל בוודאי יחס מחפיר). אבל זה עוד מילא. פניתי לטכנאי מחשבים פרטי על מנת לתקן את המחשב אחרי שחזר אליי(מחשבוני כמובן) והופתענו לגלות שבמהלך נסיונות התקיון נגרם למחשב נזק בלתי הפיך (שמצריך קניית לוח אם חדש ורכיבים נוספים), לרבות 2 רכיבים שהלכו לאיבוד, בטענת טכנאי המחשבים עקב עבודה רשלנית של המעבדה. כלומר לא רק שלא תיקנו, אלא בנסיונות התיקון הכושלים הביאו את המחשב למצב שכבר לא ניתן לתיקון, לפחות לא הלוח. בסופו של דבר הנזק הולך להסתכם לכל הפחות ל1500 ש"ח ולכל היותר לכל עלות המחשב (מעל 5000 ש"ח) וזאת בהתאם למידת ההצלחה של הטכנאי הפרטי להציל את המחשב. כמובן מעבר לעניין הכספי, מדובר על חודשים של טרטורים וממש לא בא לי לעבור על זה בשקט. האם יש כאן עילה להגשת תביעה? האם במצב כזה אפשר גם לטעון לעוגמת נפש? אשמח לעזרתך. תודה
שלום,
בהחלט בהתאם לדברים שאתה מתאר יש לך עילה לתביעה כולל תביעה בגין עוגמת הנפש שנגרמה לך.
במידה ואתה מעוניין בייעץ וסיוע משפטי בעניינך, אנא פנה אליי.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עורך דין חיים איציקובסקי 055-4532886
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר