שלום,
לפני מס ימים כתבתי כאן שברשותי מכתב מרופא מומחה הממליץ על הפסקת אימונים בחדר כושר עד לבירור הגורם לכאבי הגב שלי.
פניתי לחדר הכושר בבקשה לבטל את המנוי ללא דמי ביטול וללא חודש התראה מראש, שכן החוק הנ"ל מיוחס למי שרוצה לבטל את המנוי עקב חרטה, ולא למי שהחוזה שלו מול חדר הכושר סוכל עקב פציעה, שכן אין לי מה לעשות עם אותו חודש נוסף, מאחר ואסור לי להתאמן.
מנהל חדר הכושר טוען שהחוק איתו והוא מכיר עשרות מקרים דומים שבית המשפט הכריע לטובת הרשת.
לפיכך, שלחתי מייל לשירות הלקוחות שמצהיר שברצוני לבטל את המנוי באופן מיידי, ואינני רואה סיבה לשלם דמי ביטול מהסיבה שפרטתי למעלה.
כיצד אני אמור להתנהל ?
האם מותר לי להפקיד בידיהם את כרטיס הכניסה האישי שלי למועדון, ולבקש מחברת האשראי לעצור את התשלומים מיוזמתי ?
האם מותר לי לסרב לשלם את דמי הביטול עד לבירור בבית משפט ?
שלום,
אני מציע לך לשלוח מכתב התראה לחברה, להודיע בכתב את עמדתך ובמקביל להגיש תביעה בעניין זה בבית המשפט לתביעות קטנות.
אין זה משנה אם תשלם כעת או בהמשך. בכל מקרה הצדדים יצטרכו לפעול בהתאם לפסק דין של בית המשפט ולכן גם אם תשלם כעת, באם תזכה במשפט כל כספך יוחזר לך.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עורך דין חיים איציקובסקי 055-4532886
פניתי אליהם אתמול דרך לשונית "צור קשר" באתר
ביקשתי לבטל באופן מיידי את המנוי והוספתי שלדעתי אין סיבה לחייב דמי ביטול וחודש התראה מאחר והחוזה סוכל.
ביקשתי שיחזרו אלייך ברגע שיקבלו את המייל.
בבוקר התקשרתי תמרכזיה הראשית של הרשת ונאמר לי שקיבלו את המייל והוא יועבר לסניף הרלוונטי.
השיחה הוקלטה. זה מספיק כדי להפסיק את החיובים?
שלום,
בהתאם לחוק אינך רשאי לבטל את החיובים. זאת ועוד חברת האשראי לא תבטל לך את החיובים גם אם תבקש מהם, כך שהדרך היחידה זה באמצעות מו"מ מולם או הגשת תביעה.
האם המייל ששלחתי להם על בקשה להפסיק את השירות מספק?
התקשרתי לוודא שקיבלו אותו בסניף הראשי, הם טענו שקיבלו ויעבירו לסניף שאליו אני רשום.
לא חזרו אליי בנושא, לא ביקשו דמי ביטול ולא עשו שום דבר.
אני צריך לעשות עוד משהו ? (חוץ מלתבוע)
שלום,
כן זה מספיק.
על מנת לבטל את המנוי מספיק שאשלח להם מייל עם בקשה לביטול + פרטים אישיים שלי. נכון ?
זה מה שעשיתי. ביקשתי שיבוטל באופן מיידי.
נניח והם מתעקשים לגבות דמי ביטול, המינימום שהם צריכים לעשות זה ליצור איתי קשר, אבל בכל מקרה, החל מחודש הבא אין להם זכות לחייב את האשראי שלי. נכון ?
כתבתי בפירוש שאני מבקש לבטל את המנוי החל מהתאריך שבו נכתב המייל. קראתי שאפשר להודיע על ביטול מנוי באמצעות מייל.
הם אמורים ליצור איתי קשר אם חושביפ שזכאים לדמי ביטול?
שלום דרור,
הפורום אינו תחליף לייעוץ משפטי. עניתי לך על שאלותיך.
במידה ואתה מעוניין בהמשך ייעוץ משפטי, אתה רשאי לפנות אליי לצורך קביעת פגישת המשך ייעוץ בעניינך.
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר