שלום,קרו לי 2 מקרים השבוע שלדעתי אני אמור לתבוע בבית המשפט לתביעות קטנות.
פירוט המקרה הראשון:
שילמתי לבחור בגיל 15-17 (הוא לא בדיוק אמר לי בן כמה הוא) על עבודה אינטרנטית (בניית אתר,פורום ושרת משחק כולל איחסון לשלושתם.) התשלום שקיבל הוא 565 ש״ח והתחייב לסיים עד מועד מסויים,ולא סיים את העבודה.כשביקשתי החזר כספי מלא (כפי שהוא אמר לי שיהיה אם לא אהיה מרוצה מהעבודה) הוא סירב ועכשיו הוא לא עונה להודעות בכלל.
האם יש באפשרותי לתבוע אותו על החזר כספי מלא+עוגמת נפש?
פירוט המקרה השני:
הגעתי יחד עם אחותי לסניף מגה-You וראיתי שיש מבצע על מים מינרליים 1 ליטר של נביעות.
(לא רשומה הגבלה על שלט המבצע)
לאחר שסגן מנהל הסניף ראה אותי לוקח כמות של בקבוקים אמר שיש הגבלה על המבצע,לקח בקבוק בדק חזר ואמר שזה מוגבל ל30.
עכשיו,מכיוון שזה נורא חשוב לי בתור חייל (לקחת מים לדרך לבסיס) אמרתי לאחותי שתיקנה בישבילי ואני אקנה בישביל עצמי.סגן מנהל החנות סירב ואמר שאנחנו לא קונים את המים האלה בכלל.הוא סירב למכור לנו את המים עם או בלי המבצע.בלית ברירה התקשרתי למשטרה וכשהניידת הגיעה הופתעתי לגלות שהשוטר דווקא תומך בסגן מנהל החנות ואמר לי ש״אם הוא לא רוצה למכור לכם,הוא לא ימכור לכם״.
בוצע בי עוול כאב ואכזבה מצד המשטרה ומצד החנות.אני מבקש לדעת האם אני יכול לתבוע את רשת מגה/סגן מנהל החנות על מה שעשה לי. התנהג בחוסר שיווין,צעק עליי והשפיל אותי מול לקוחות אחרים בחנות שלו ומנע ממני לקנות.
תודה.
שלום,
לשאלתך הראשונה, יש בעיה לתבוע קטין בבית המשפט ולפיכך יהיה עליך לתבוע את האפוטרופוסים שלו (הוריו) בעניין זה.
לשאלתך השניה - כן אתה בהחלט רשאי לתבוע את רשת מגה בגין התנהלות והתנהגות החברה והמנהל הן בעניין הפרת חוק הגנת הצרכן והן בעניין כלל ההתנהגות כלפיך.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עורך דין חיים איציקובסקי 055-4532886
איך אני יכול לאתר את ההורים של הבחור?
הוא לא עונה לי וכל מה שיש לי זה השם משפחה,פלאפון וסקייפ.יש דרך כלשהיא לנסות לאתר אותו?
לגבי מגה,אמרו לי שאין צורך בעורך דין במקרה של תביעות קטנות.זה נכון? פשוט יזמנו אותנו לדיון ובית המשפט יעשה בירור ויחליט על פיצוי?
שלום,
כן בהחלט יש דרכים לאתר אנשים. בראש ובראשונה אתה יכול לשכור חוקר פרטי שימצא את הבחור ואת הוריו.
אם הקמתי משרד עורכי דין לפני שנים שכל כולו עוסק במתן ייעוץ וסיוע משפטי בתחום תביעות קטנות אז אני מן הסתם חושב שיש צורך בעורך דין בהליכי תביעות קטנות.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עורך דין חיים איציקובסקי 055-4532886
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר